Το ψέμα που λέμε οι περισσότεροι σε μια καινούργια σχέση!

13:10 5/8/2019 - Πηγή: iPop

Ψέματα σε μια καινούργια σχέση; Μα πώς θα ξεκινήσεις με γερά θεμέλια; Η αλήθεια είναι πως -είτε το θέλουμε είτε όχι- όλοι λέμε κάποια ψεματάκια ειδικά όταν γνωρίζουμε κάποιον. 

Κι ενώ μπορεί να μην πεις ψέματα για την ηλικία σου ή τη δουλειά σου ή για τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων που είχες… αλλά σίγουρα θα πεις αυτό το ψέμα που λέμε όλοι και αφορά… τα χρήματα!

Είναι ένα από τα πιο κοινά ψέματα σε μια καινούργια σχέση. Άλλωστε ποιος κοιτά το πορτοφόλι και μιλάει για χρήματα σε ένα καινούργιο φλερτ; Μια νέα έρευνα

σε 2000 ενήλικες έδειξε πως αυτό το ψέμα λέμε οι περισσότεροι…

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε πως το 24% λέει ψέματα σε έναν νέο σύντροφο για κάποιο χρέος που μπορεί να έχει και γενικά κρύβει πράγματα και εξαπατά για την τρέχουσα οικονομική του κατάσταση. Παράλληλα, 3 στους 10 δήλωσαν πως έχουν πει ψέματα για το ετήσιο εισόδημά τους και πάνω από το 25% έχει κρύψει τα πόσα ξοδεύει στην καθημερινότητά του από έναν νέο σύντροφο.

Ωστόσο, όλο αυτό το ψέμα είναι για καλό: Το 35% των ερωτηθέντων να αναφέρουν ότι το χρέος είναι ικανό να διαλύσει μια σχέση και γι’ αυτό οι περισσότεροι δεν το αναφέρουν καθόλου σε έναν δυνητικά νέο σύντροφο. Γιατί να χαλάμε τις καρδιές μας;;

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ένα πιθανό χρέος πρόβλημα στη σχέση. Περίπου οι μισοί συμμετέχοντες στην έρευνα, δεν βάζουν ψηλά στη λίστα τους έναν «φτωχό» ενώ το 40% δήλωσε πως η ανικανότητα να έχεις μια σταθερή δουλειά, μπορεί επίσης, να σκοτώσει τη σχέση.

Εκτός από τα χρήματα φυσικά, το πιο σημαντικό είναι οι κακοί τρόποι (με το 56% να δηλώνει πως δεν θα έκανε σχέση με κάποιο που δεν έχει τρόπους) και η ζωή σε ένα βρώμικο σπίτι, η ακαταστασία (53%) αποτελούν κόκκινα σημάδια.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας ενήλικας κατά μέσο όρο περιμένει περίπου 6 μήνες πριν αποκαλύψει την οικονομική κατάσταση σε κάποιον με τον οποίο βγαίνει.

Όταν πρόκειται για μακροχρόνιες σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων των γάμων, μελέτες έχουν δείξει ότι τα χρήματα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε διαζύγιο ή χωρισμό ανεξάρτητα από το εισόδημα ή την οικονομική κατάσταση του ζευγαριού. Το να μη συζητά την οικονομική σου κατάσταση, μπορεί να είναι εντάξει σε μια σύντομη σχέση, ένα φλερτ αλλά τα δεδομένα δείχνουν πως αν θέλει μια μακροχρόνια και πιστή σχέση θα πρέπει να ανοιχτείς και σε αυτό το σημείο.

Παραδέξου το… κι εσύ έχεις πει ψέματα σε ένα νέο φλερτ για το… πορτοφόλι σου!

Photo: unsplash/Cody Black

Το άρθρο Το ψέμα που λέμε οι περισσότεροι σε μια καινούργια σχέση! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα