Τρώμε πριν και μετά τη προπόνηση;

12:32 2/4/2014 - Πηγή: iPop

Είναι απλή λογική. Αν γυμναζόμαστε και τρεφόμαστε σωστά θα χάσουμε κιλά, θα νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια και θα τονωθεί η ανάγκη μας να συνεχίσουμε τη προσπάθεια. Το να επιλέξουμε όμως τα snacks και να μπούμε και στη διαδικασία να τηρήσουμε το πρόγραμμα τους είναι το δύσκολο κομμάτι! Ο μεγαλύτερος προβληματισμός όμως είναι αν τρώμε αυτά τα snacks πριν και μετά από τη προπόνηση!

Οι περισσότεροι γυμναστές προτείνουν να κάνουμε τις προπονήσεις μας με άδειο στομάχι. Οι διατροφολόγοι όμως λένε πως ο οργανισμός χρειάζεται ενέργεια για να καταφέρει να ανταπεξέλθει σε μία επίπονη

προπόνηση. Μία ώρα πριν την προπόνηση –λένε- πρέπει να καταναλώσουμε το snack μας. Όχι ολόκληρο γεύμα, ένα απλό, μικρό, διακριτικό, snack! Οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν 100-250 θερμίδες ενώ οι άνδρες 150-400 θερμίδες. Μετά την προπόνηση η κατανάλωση θρεπτικών θερμίδων είναι ακόμα πιο σημαντική! Για να μπορέσει το σώμα μας να επανέλθει χρειαζόμαστε 2 πράγματα μέσα στα πρώτα 30 λεπτά: πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Οι πρωτεΐνες βoηθούν το σώμα να αναδημιουργήσει τους μυς και οι υδατάνθρακες βοηθούν να γεμίσουν οι αποθήκες δυνάμεων.

Ποιες είναι όμως οι σωστές ποσότητες; Αυτό έχει σχέση με διάφορους παράγοντες. Οι ποσότητες των πρωτεϊνών έχουν σχέση με τα κιλά μας. Οι υδατάνθρακες έχουν σχέση με με τη διάρκεια και την ένταση της προπόνησης.

The post Τρώμε πριν και μετά τη προπόνηση; appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Αναζητήσεις
snak kai proponisi
Τυχαία Θέματα