Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

19:29 17/10/2022 - Πηγή: iPop

Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα χρήματα που χρειάζομαι, να εξυπηρετεί μια ανάγκη εκεί έξω, να βοηθά κάποιους ανθρώπους να λύσουν κάποιο πρόβλημα που έχουν; Δεν είμαστε γεννημένοι επιχειρηματίες και τις περισσότερες φορές αυτό είναι κάτι που δεν σπουδάζεται. Μπορεί να πας σε κάποια οικονομική σχολή και να μάθεις τα νούμερα, τα ενεργητικά και τα παθητικά και να τα βάλεις σε μια ζυγαριά ώστε να μην φαληρίσεις, όμως δεν είναι μόνο αυτό μια επιχείρηση. Δεν ανοίγεις την δική σου επιχείρηση για να γίνεις εσύ «το αφεντικό».

Για να μην έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου, δεν είναι αυτό το κριτήριο που ωθεί κάποιον να κάνει αυτό το άλμα.

Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Κερδοφόρα και με διάρκεια

Κερδοφόρα και με διάρκεια: Αυτός δεν είναι ο στόχος όλων όσων θέλουν να κάνουν κάτι δικό τους; Να βγάζουν κέρδος και αυτή η δουλειά που θα κάνουν να μην έχει ημερομηνία λήξης αλλά να ευδοκιμήσει και να ανθίσει και να συνεχίσει να ανθίζει και να φέρνει θετικά νούμερα για πολλά πολλά χρόνια.

Τα έσοδα-έξοδα= κέρδος. Πάρα πολύ μπακάλικα και μπορεί οι οικονομολόγοι να μου πουν ότι υπάρχουν και άλλες 100 παράμετροι, αλλά εγώ δεν είμαι καλή στα νούμερα αλλά στις λέξεις . Έτσι όπως λοιπόν το έχω καταλάβει μέχρι εδώ, αυτό είναι το γενικό αποτέλεσμα. Η επιχείρηση κάθε πρώτη του μήνα που θα βάλεις το κλειδί στην πόρτα, θα σου ζητήσει χρήματα. Πάγια έξοδα και υποχρεώσεις που πρέπει να έχεις τα χρήματα για να τα καλύψεις και να σου μένουν πάλι χρήματα και για σένα.Δεν γίνεται να κάνεις μια επιχείρηση χωρίς πρώτα να μην έχεις δουλέψει σε αυτό το αντικείμενο που πας να ξεκινήσεις. Πρέπει να δουλέψεις να έχεις την προϋπηρεσία σου πριν μπεις στις επιχειρήσεις.Όταν αποφασίσεις να αρχίσεις, έχε χρήματα στην άκρη. Να έχεις ένα σεβαστό ποσό για τους πρώτους μήνες και για σένα. Ετοιμάσου να κάνεις κάποιες θυσίες. Βγάλε από πάνω σου το mind set του υπαλλήλου. Σε αυτό δεν εννοώ να μπεις μέσα στην επιχείρηση και να νομίζεις ότι είσαι το «αφεντικό», να φοράς την ταμπέλα του αφεντικού. Εννοώ το γεγονός ότι έχεις δική σου επιχείρηση και δεν χρειάζεται να δίνεις λόγο σε κανέναν άλλο παρά μόνο σε σένα και τους πελάτες σου, είναι μόνο μια παράμετρος. Το ότι ξαφνικά μπορεί να αυξηθούν τα χρήματα, δεν πρέπει να σε ξεμυαλίσει και να μπεις στον πειρασμό να σου αγοράσεις αυτοκίνητο, σπίτι, είδη πολυτελείας. Άσε την επιχείρησή σου να σου τα πάρει λίγο αργότερα. Οι ειδικοί λένε ότι το 90% των επιχειρήσεων τα 5 πρώτα χρόνια θα έχουν χρεοκοπήσει γι’αυτόν τον λόγο.FreepikΟι άνθρωποι που κάνουν μικρά όνειρα, ζουν ως «μικροί άνθρωποι»

Τα όνειρα είναι δωρεάν. Δεν φταίμε εμείς που κάπου στην πορεία έχουν χαθεί τα όνειρα που κάναμε, που έσβησαν. Τα όνειρα είναι προσωπικά και καλό είναι να μην μοιράζονται. Δεν χρειάζεται να τα ανακοινώσεις τα όνειρά σου παραέξω, ειδικά σε ανθρώπους που δεν μπορούν να σε καταλάβουν.

Οι άνθρωποι που τα όνειρά τους δεν πραγματοποιήθηκαν, με το πρόσχημα ότι θέλουν να σε προφυλάξουν, από αγάπη και νοιάξιμο θα σε απογοητεύσουν σε τέτοιο βαθμό που θα πάψεις και εσύ να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι, ή θα βολευτείς με τα ελάχιστα.

Κάνε μεγάλα όνειρα, κράτα τα για σένα και δημιούργησε τη στρατηγική που θα τα πραγμτοποιήσεις. Και αν δεν ξέρεις τον τρόπο μόνο σου, βρες έναν business coach ή κάποιον οικονομολόγο που είναι μέσα στα πράγματα και συνεργαστείτε για να το κάνεις σωστά. Χρειάζεσαι business plan. Δεν γίνεται να πηγαίνεις στα τυφλά και να ψάχνεσαι ενώ έχεις μπει ήδη στο χορό.

Τα 5 καλύτερα βιβλία επιχειρηματικότητας που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις και εσύ

Κάνε τις σωστές ερωτήσεις

Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχεις ιδέα τι είναι το πιο σωστό για σένα. Πάψε να ρωτάς το γιατί, το γιατί δεν θα σου δίνει απαντήσεις, εκτός φυσικά από την αρχή που θα σου φυτευτεί η ιδέα της δημιουργίας. Η ερώτηση που θα σου δώσει απαντήσεις είναι μόνο το πώς θα το αποκτήσω; Κάθε φορά που κολλάς πρέπει να σε ρωτάς το πώς;

Πάμε στα σίγουρα, για να φτάσουμε σίγουρα

Αν σήμερα σταματήσεις να εργάζεσαι πόσο καιρό θα μπορείς να ζήσεις με τα χρήματα που έχεις. Να ένα πολύ καίριο ερώτημα. Θες να φύγεις από την πρωινή δουλειά σου και καταλαβαίνω απόλυτα τους λόγους. Είτε είναι καλό το κλίμα είτε όχι, η ασφάλεια δεν είναι αρκετά σε μια φάση της ζωής σου. Δεν φτάνει μόνο αυτό. Θες να πας όσο γίνεται πιο κοντά στο σκοπό σου και να πάψεις να σε αφήνεις εκεί που δεν είναι πια αρκετό.

Ποτέ δεν θα συμβούλευα κάποιον άνθρωπο να παρατήσει την πρωινή του δουλειά αν δεν έχει κάτι να του προσφέρει τον επιούσιο. Μην φύγεις για να κυνηγήσεις το όνειρο, αν πρώτα το όνειρο δεν έχει αρχίσει να σε πληρώνει και να σε πληρώνει καλά.

Παράλληλα με την πρωινή δουλειά κάνε το side hustle σου ικανό να σε πληρώνει. Όσο πιο πολύ δυνατό γίνεται τόσο πιο έντονη θα νιώσεις την ανάγκη να το κάνεις αυτό όλη μέρα για να κερδίζεις περισσότερα χρήματα. Βρες την ανάγκη που υπάρχει εκεί έξω και κάνε το. Οι άνθρωποι χρειάζονται κάτι που εσύ το έχεις, σου αρέσει και μπορείς να πληρωθείς από αυτό. Μην ξοδεύεσαι! Δώσε στον κόσμο αυτό που γνωρίζεις.

*Η συμβουλή ειδικού οικονομολόγου είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική αν θες να πετύχεις. Βρες έναν άνθρωπο που έχει αποτελέσματα, όχι κάποιον που ξέρει να μιλάει ωραία στην κάμερα μόνο και είναι αρεστό και επένδυσε στην επιχείρησή σου. Υπάρχουν απαλλαγές, μικρά παραθυράκια που ξέρουν μόνο κάποιοι ψαγμένοι ειδικοί.

Το ελεύθερο επάγγελμα δεν είναι ένας δρόμος σπαρμένος με ροδοπέταλα. Αφιερωμένο σε αυτούς που είναι πλασμένοι μόνο γι’αυτό

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα