Γερμανικό κρουαζιερόπλοιο θα.. αράζει σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Ισχυρή «πειθώ» φαίνεται ότι είχαν τα τουριστικά και ιστορικά θέλγητρα της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής για την γερμανική εταιρεία κρουαζιέρας «Aida Cruises», σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό των δρομολογίων της για το 2013: το καλοκαίρι του επόμενου έτους, το κρουαζιερόπλοιό της, «Aida Aura», θα διανυκτερεύσει στην πόλη πέντε φορές, αντί να αναχωρεί
στις 6 το απόγευμα, όπως γινόταν πέρυσι.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί...
νέες προοπτικές αναζωογόνησης, έστω και για λίγες ώρες, των επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας της Θεσσαλονίκης και της όμορης Χαλκιδικής, καθώς οι περίπου 1500 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα για νυχτερινές εξόδους.

Το καλοκαίρι του 2011, το Aida Aura, δυναμικότητας 1500 επιβατών και με πλήρωμα 600 ατόμων, «έπιασε» τέσσερις φορές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ φέτος θα «δέσει» στην πόλη πέντε.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της γερμανικής εταιρίας, το καλοκαίρι του 2013 το Aida Aura θα διανυκτερεύσει πέντε φορές στη Θεσσαλονίκη, μία τον Ιούνιο και από δύο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), ο οποίος έλαβε σχετική ενημέρωση από την εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, το κρουαζιερόπλοιο κατέφθανε στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί και απέπλεε στις 6 το απόγευμα, με προορισμό τη Σάμο και μετά τη Ρόδο. Παρά τον σχετικά σύντομο χρόνο παραμονής τους στην πόλη, αρκετοί από τους επιβάτες προγραμμάτιζαν σύντομες αποδράσεις στη Χαλκιδική ή και στο Δίον της Πιερίας, ενώ πολλοί παρέμεναν στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν τα βασικά αξιοθέατα. Το Aida Aura έδεσε πέρυσι στην πόλη για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια απουσίας.
Πηγή: agelioforos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα