Android 4.1 Jelly Bean, Το καλό έγινε ακόμα καλύτερο!

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς! Το Android 4.1 Jelly Bean είναι γεγονός και μαζί του φέρνει μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες νέες προσθήκες και εφαρμογές. Στα κινητά μας θα το δούμε πιθανότατα στις αρχές του φθινοπώρου, εκτός κι αν είστε κάτοχος των τυχερών Nexus S, Galaxy Nexus ή του νέου Nexus 7.

Το νέο Android

ονομάζεται Jelly Bean και ο αριθμός έκδοσης φτάνει πλέον στο 4.1. Οι αλλαγές σε σχέση με το Ice Cream Sandwich δεν είναι ολοκληρωτικές, αλλά προσθέτουν σημαντικές πινελιές στην εμφάνιση και κυρίως την απόδοση της πλατφόρμας.

Τo Android 4.1 Jelly Bean ενσωματώνει το Project Butter, το οποίο υπόσχεται να κάνει την πλατφόρμα της Google να ανέβει ταχύτητα σε ότι αφορά την κύλιση στα μενού και γενικότερα τις εναλλαγές στο UI.

Σημαντική προσθήκη μπορούμε επίσης να θεωρήσουμε τη νέα εφαρμογή Google Now. Πρόκειται για έναν προσωπικό βοηθό που “αντιλαμβάνεται” τις προθέσεις σας και προβλέπει ανάλογα την ώρα, την τοποθεσία και κάποια στοιχεία που του έχετε δώσει τι θα του ζητήσετε στο προσεχές μέλλον ή καλύτερο στο παρόν. Για παράδειγμα θα αναλάβει να σας ενημερώσει για το σκορ της αγαπημένης σας ομάδας αυτόματα, όπως και την καλύτερη διαδρομή που μπορείτε να επιλέξετε προς την δουλειά σας.

Αν καταλαβαίνουμε καλά τις προθέσεις της Google, το Google Now είναι ο προπομπός του φωνητικού βοηθού, που ίσως είναι η μεγάλη αναβάθμιση που μας ετοιμάζει η εταιρεία για το Android 5.0 K… .

Η πιο σημαντική προσθήκη πάντως αφορά μόνο τους αγγλόφωνους χρήστες της Google, οι οποίοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληκτρολογούν φωνητικά μηνύματα και emails, χωρίς την ανάγκη χρήσης του ίντερνετ! Η μεταβολή αυτή είναι ικανή να δώσει πολλούς πόντους στην υλοποίηση της Google και δείχνει για ακόμη μια φορά τη στόχευση της εταιρείας.

Οι υπόλοιπες αλλαγές επιγραμματικά αφορούν την αναβάθμιση του πληκτρολογίου, την αλλαγή του design της αναζήτησης, την προσθήκη κάποιων εφέ και εργαλείων απ’ ευθείας στην εφαρμογή Gallery για τις φωτογραφίες, αλλά και τις περισσότερες επιλογές που θα μας δίνει η μπάρα ειδοποιήσεων με ενεργά κουμπιά που θα σχετίζονται με την εκάστοτε ειδοποίηση (πχ. Κλήση ή Μήνυμα σε ειδοποίηση για αναπάντητη κλήση).

Περισσότερα για το νέο Android 4.1 Jelly Bean θα μπορούμε να πούμε κοντά στα μέσα Ιουλίου, όταν και θα κυκλοφορήσει επίσημα για τις branded συσκευές της Google. Αν είστε και εσείς ένας από τους τυχερούς κατόχους των Nexus S, Galaxy Nexus ή καταφέρετε να φέρετε ένα Nexus 7 από την Αμερική τόσο σύντομα, μοιραστείτε μαζί μας τις πρώτες εμπειρίες.

Keywords
Αναζητήσεις
πεθανε ο jelly?
Τυχαία Θέματα