Android vs. iOS, Το Apple Watch δεν έβγαλε νικητή το iPhone 6

Goodbyte

Πέρασε και αυτό. Ακόμα ένα event παρουσίασης iPhone είναι πλέον παρελθόν και έχουμε όλα τα στοιχεία που θα μας επιτρέψουν να βγάλουμε νικητή στη μάχη μεταξύ Apple και Samsung, ή Android και iOS.

Δυστυχώς για όλους μας, το iPhone

6 ήταν ακριβώς ίδιο με τα leaks, άρα βαρετό. Ακόμα και το εξόγκωμα της κάμερας, που σε εποχές Steve Jobs δεν θα έπεφτε στο τραπέζι ούτε για αστείο, είναι κομμάτι της πραγματικής συσκευής. Η συσκευή δεν είναι καθόλου άσχημη γενικά ή για την ακρίβεια είναι πανέμορφη, αλλά παραδόξως, θα μπορούσε να είναι εύκολη πολύ καλύτερη.

Ένα πρόβλημα υπάρχει με το iPhone 6… Είναι πολύ ακριβό. Όπως ακριβώς και με τα φτηνά smartphones, η δημιουργία μερικών σούπερ smartphones στην τιμή των 300-400 ευρώ έχει κάνει οτιδήποτε άλλο να μοιάζει ως λάθος απόφαση.

Δεν ήμουν ΠΟΤΕ κάτοχος iPhone και η αλήθεια είναι ότι φέτος το σκέφτομαι. Το iOS 8 είναι πιο κοντά στο αγαπημένο μου Android από ποτέ και η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ του iPhone και του MacBook μου είναι μεγάλο συν. Από κει και πέρα όμως, είμαι σίγουρος ότι αν δω κάποιον με Galaxy Note 4 θα ζηλέψω λίγο, κι αυτό είναι κάτι που με ενοχλεί, πως να το κάνουμε.

Αυτό που περιμέναμε οι περισσότεροι, ήταν το iWatch (ουπς Tim, ακόμα κι εσύ μπερδέυτηκες).


Watch more news videos | Latest world news

Η συσκευή είναι αντικειμενικά κατώτερη των προσδοκιών αισθητικά. Ίσως από κοντά να είναι καλύτερη, αλλά σε κάθε περίπτωση Moto 360 δεν είναι. Η Apple παίζει με την ασφάλεια της μη υποστήριξης του Android Wear για iOS, οπότε τα 200 εκατομμύρια χρηστών iPhone είναι μια ικανή μερίδα της αγοράς. Στην πραγματικότητα, η Apple δούλεψε μόνο για αυτούς. Το πείραμα του Apple Watch δεν μπορεί να αποτύχει γιατί πολύ απλά είναι μονοπώλιο.

Δυστυχώς όταν σε μια εταιρεία αναλμβάνει CEO ο άνθρωπος που αγαπάει τα κέρδη και όχι τα προιόντα, οι επιλογές γίνονται με βάση τουλάχιστον τη διατήρηση τους. Κανένα ρίσκο, όχι επεκτατική πολιτική, βαρετά αλλά σταθερά. Η Apple μεταμορφώνεται σταδιακά σε αυτό που ο Steve ήλπιζε να αποφύγει αφήνοντας τον Johny Ive στο πόστο του, στο να γίνει η νέα HP ή IBM.

Keywords
Αναζητήσεις
watch μια ενοχλητικη αληθεια
Τυχαία Θέματα