Anonymous, Γιατί να “επιτεθούν” στο Βατικανό;

14:20 8/3/2012 - Πηγή: GoodByte

Παρόλο που τα πράγματα για τους Anonymous φαίνονταν να μην πηγαίνουν καλά μετά την σύλληψη των υψηλόβαθμων στελεχών της ομάδας LulzSec, η επίθεση τους στην ιστοσελίδα του Βατικανού έρχεται να διαψεύσει τις εν λόγω φημες.

Γιατί όμως να διαλέξουν ως στόχο τους την Καθολική εκκλησία;

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Anonymous στρέφονται εναντίον του Βατικανού. Είχαν επιχειρήσει και στο παρελθόν να “ρίξουν” την ιστοσελίδα vatican.va χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα πήγαν όπως τα ήθελαν. Ποιος ήταν όμως ο λόγος της εν λόγω επίθεσης;

Αρχικά πρέπει να πούμε ότι την επίθεση αυτή πραγματοποίησε η ιταλική ομάδα των Anonymous και σύμφωνα με τα λεγόμενα τους δεν έχουν κατι προσωπικό με τον Χριστιανισμό. Στόχος τους ήταν καθαρά η Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία. Ήθελαν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα διαμαρτηρίας σε όλα τα τρομερά πράγματα που έχει κάνει η Καθολική εκκλησία κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Οι Anonymous μάλιστα αναφέρθηκαν σε βιβλία μεγάλης ιστορικής σημασίας που έχουν καεί, σε θεωρίες συνομοσίας, στις παράλογες και αναχρονιστικές αντιλήψεις τους και άλλα πολλά.

Εμείς δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε αλλά να σας παρουσιάσουμε τα γεγονότα, γιαυτό το λόγο δεν θα σχολιάσουμε τη συγκεκριμένη κίνηση των Anonymous.

Περιμένουμε τα σχόλια σας…

Keywords
Τυχαία Θέματα