Apple, Αφήνει τους χάρτες της Google, ή μήπως όχι;

10:15 2/6/2012 - Πηγή: GoodByte

Αν παρακολουθείτε τον τεχνολογικό χώρο θα έχετε ξανακούσει για την επιθυμία της Apple να ανεξαρτητοποιηθεί από την Google στο κομμάτι των χαρτών, έναν τομέα στον οποίο οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 2007 και την κυκλοφορία του πρώτου iPhone.

Έκτοτε, η Apple έχει αγοράσει 2-3 εταιρείες που ειδικεύονται στον τομέα αυτό, όπως οι C3 Technologies,

Placebase, και Poly9, στην προσπάθεια να δημιουργήσει ένα δικό της σύστημα και να μην εξαρτάται από την Google. Πρόσφατα, είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες που έδειχναν ένα διαφορετικό User Interface στην εφαρμογή των χαρτών, με διαθέσιμη την επιλογή για 3D προβολή. Τότε, ο τεχνολογικός κόσμος είχε συμπεράνει πως πρόκειται για το ιδιόκτητο σύστημα της Apple, και όχι άδικα.

Λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του iOS 6 στο WWDC 2012 όμως, συγκεκριμένα στις 6 Ιουνίου, η Google ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει “την επόμενη διάσταση” των Google Maps, προφανώς αναφερόμενη στην τρίτη διάσταση. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως η παραπάνω εικόνα δεν είναι απαραίτητα από κάποια νέα εφαρμογή χαρτών, αλλά από μία beta έκδοση των Google Maps, η οποία θα υποστηρίζει, προφανώς, 3D. Από την άλλη, είναι βέβαιο πως η συνεργασία Apple-Google θα τελειώσει κάποια στιγμή, αφού η πρώτη έχει επενδύσει πολλά χρήματα σε εταιρείες που ειδικεύονται πάνω σε αυτό τον τομέα.

Όπως είναι φυσικό, δεν έχουμε καμία άλλη πληροφορία για το θέμα, έως ότου ο Tim Cook ξεκινήσει την παρουσίαση του WWDC στις 11 Ιουνίου. Εμείς θα αναμεταδίδουμε live όπως κάθε άλλη φορά! Stay Tuned!

Keywords
Τυχαία Θέματα