Apple iPad, Ποιά είναι η πραγματική καινοτομία;

Το νέο iPad που ανακοινώθηκε η Apple δεν καινοτόμησε, εφοδιάζοντας το tablet με τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουμε ξαναδεί και σε άλλες συσκευές που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Διπύρηνος επεξεργαστής, οθόνης υψηλής ανάλυσης και LTE είναι μερικά από αυτά.

Όμως, κάποια στιγμή κατά την διάρκεια του event η Apple ανακοίνωσε ένα

χαρακτηριστικό που ενώ θα έπρεπε να μας εκπλήξει πέρασε, αρχικά, απαρατήρητο! Αυτό δεν είναι άλλο από την αυτονομία της συσκευής, που δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου. Οι 10 ώρες είναι ένα πάρα πολύ καλό νούμερο, αν σκεφτούμε ότι είναι καλύτερο από το iPad 2 σε όλο τα σημεία. Αυτό, σε συνδυασμό με την παρουσία του πομποδέκτη LTE, που είναι ενεργειακά αχόρταγος θα έπρεπε να ξεζουμίζουν την μπαταρία σε πολύ λίγο χρόνο.

Παρόλαυτά, η Apple κατάφερε να ανακοινώσει τους ίδιους χρόνους, αυξάνοντας ελάχιστα τις διαστάσεις της συσκευής, άρα και της μπαταρίας. Αυτό σημαίνει ότι στο ίδιο, σχεδόν καθώς το πάχος αυξήθηκε 0.6mm, διαθέσιμο χώρο στρίμωξε πολύ περισσότερα mAhr(μιλιαμπερώρια). Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο tablet κρύβει μέσα του ένα ενεργειακό κτήνος των 11.666 mAhr σε σχέση με τα λίγα 6.944 του iPad 2. Έχουμε δηλαδή μία αύξηση περίπου 60% της χωρητικότητας στο ίδιο σχεδόν καλούπι. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, ώστε να ενεργοποιηθούν και οι άλλες εταιρείες και να αρχίσουν να σκαλίζουν νέες τεχνολογίες που θα μας δώσουν περισσότερες ώρες χρήσης.

Είναι καιρός να γίνουν μερικές καινοτομίες στον τομέα της ενέργειας, καθώς έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τον υπόλοιπο τεχνολογικό χώρο, και κανείς δεν θέλει το κινητό ή το tablet του να είναι εξαρτημένο από την..πρίζα. Σκεφτείτε το. 3 και 4 μέρες χωρίς φόρτιση! Καλή φάση!

Keywords
Τυχαία Θέματα