Apple, Κατοχύρωσε ευρύτερα το Slide-To-Unlock

Goodbyte

ΟΚ, να καταλάβω ότι το Slide-To-Unlock που ξεκίνησε από το iPhone και έγινε copy paste στο Android, ανήκει στην Apple. Όμως με τη νέα πατέντα που κατοχύρωσε χθες, σε λίγο ο μόνος τρόπος που θα μας μείνει για να ξεκλειδώνουμε τα κινητά μας, θα είναι με την παραδοσιακή κλειδαριά!

Η Apple

κατέθεσε τον Ιούλιο αίτημα στο γραφείο κατοχύρωσης πατεντών της Αμερικής, σύμφωνα με το οποίο ήθελε να της ανήκουν τα δικαιώματα για ένα πολύ ευρύτερο Slide-To-Unlock. Θα θυμάστε ότι στην πρώτη κατοχύρωση, υπήρχε ο όρος “Ξεκλείδωμα με κίνηση σε προκαθορισμένη πορεία”, γεγονός που ώθησε στη συνέχεια τις υπόλοιπες εταιρείες να σκεφτούν νέους τρόπους ξεκλειδώματος, με κίνηση σε τυχαία κατεύθυνση.

Δυστυχώς η Apple δεν ικανοποιήθηκε από τα παραπάνω και πλέον κατοχύρωσε την ίδια πατέντα σε συνέχεια της προηγούμενης (αυτό γίνεται μόνο στην Αμερική), χωρίς τη φράση “σε προκαθορισμένη πορεία”. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι σύντομα θα ανοίξει ένας νέος κύκλος διαμάχης μεταξύ της Apple και των υπολοίπων κατασκευαστών και δεν αποκλείεται στο τέλος η Apple να βγει και πάλι κερδισμένη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρώ ότι δεν φταίει τόσο η Apple που έκανε το αίτημα, αλλά το γραφείο πατέντας που της την κατοχύρωσε. Με ποιο δικαίωμα κατοχυρώνει μια εταιρεία κάτι το οποίο δεν έχει δημιουργήσει η ίδια; Γιατί μέχρι στιγμής, όλα τα Slide-To-Unlock της Apple κινούνται σε πολύ προκαθορισμένες πορείες… Έλεος.

US8286103B2

Το παρόν άρθρο Apple, Κατοχύρωσε ευρύτερα το Slide-To-Unlock αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα