Blackberry Rim, πιθανή απαγόρευση των πωλήσεων μετά από παρέμβαση της Nokia

Goodbyte

Λίγες μόνο μέρες έχουν περάσει μετά από την ανακοίνωση σχετικά με το μεγάλο “come back” που ετοιμάζει η RIM. Ωστόσο, τα προβλήματα από τώρα ξεκίνησαν για την RIM και την Blackberry!

H NOKIA κατέθεσε μήνυση κατά της Blackberry “κυνηγώντας” την δικαστικώς σε ΗΠΑ, Καναδά και Αγγλία.

Ο λόγος; Ποιος άλλος φυσικά, από τις πατέντες… Άλλη μια μάχη ανάμεσα σε δύο εταιρίες ξεσπά. NOKIA και RIM, βρίσκονταν από κοινού στο ίδιο καράβι που βούλιαζε, με τις δύο εταιρίες να βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται στην αγορά και να πέφτει κατακόρυφα το άλλοτε σημαντικό μερίδιό τους στην αγορά των smartphones.

Η NOKIA είναι αυτή που με τη νέα σειρά LUMIA που κυκλοφόρησε και με την βοήθεια της Microsoft και των Windows Phone 8, ευελπιστεί να πλασαριστεί και πάλι στις πρώτες θέσεις. Με αυτή την κίνησή της, αφενός θέλει να βγάλει ίσως από το παιχνίδι την ήδη ετεροχρονισμένη Blackberry και αφετέρου να έχει μερίδιο από τις πωλήσεις της εταιρίας. Δεν είναι άγνωστη η κίνηση αυτή της NOKIA, αφού παρόμοια συμφωνία για ευρεσιτεχνίες της, οι οποίες χρησιμοποιούνται από άλλες εταιρίες όπως η Apple, της αποφέρουν κόμιστρο από την πώληση κάθε συσκευής τους.

Άραγε θα είναι αυτό το τελειωτικό χτύπημα για την BLackberry και θα υπάρξει απαγόρευση των πωλήσεων της, ή θα επιτευχθεί άμεσα συμφωνία μεταξύ τους;

BlackBerry Bold

Το παρόν άρθρο Blackberry Rim, πιθανή απαγόρευση των πωλήσεων μετά από παρέμβαση της Nokia αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Αναζητήσεις
nokia ευρεσιτεχνιες
Τυχαία Θέματα