Linux Mint 13, Νέα έκδοση για το Linux που αξίζει να δοκιμάσεις [link]

Πρόκειται για την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη διανομή του Linux. Παίρνοντας τα σκήπτρα από το Ubuntu και δανειζόμενο πολλά κομμάτια από αυτό, αλλά και στοιχεία από τα Windows, το Linux Mint έχει καταφέρει να καθιερωθεί πλέον στις προτιμήσεις των χρηστών και να φτάσει σήμερα στην έκδοση 13.

Η νέα

έκδοση του λειτουργικού ενσωματώνει μια σειρά από αλλαγές και προσθήκες. Μπορείτε πλέον να επιλέξετε αν θα εγκαταστήσετε την έκδοση με το περιβάλλον Cinnamon ή αυτή με το MATE. Και τα δύο βασίζονται στην ίδια λογική, αλλά το Cinnamon βασίζεται στο GNOME 3 και κατά συνέπεια είναι πιο “εντυπωσιακό” αλλά λιγότερο σταθερό.

Κατά τα άλλα, το Mint 13 κάνει χρήση του Yahoo! ως βασική μηχανή αναζήτησης, μια επιλογή που προκύπτει από το γεγονός ότι η Yahoo! δίνει χρήματα για κάθε αναζήτηση στην ομάδα που αναπτύσσει το λειτουργικό. Άλλες αλλαγές αφορούν την χρήση του MDM, ενός manager που επιτρέπει την από απόσταση διαχείριση του υπολογιστή και παρέχει κάποιες γραφικές ευκολίες, ενώ έχουν προστεθεί και μια σειρά από επιλογές για το Theme του λειτουργικού.

Αυτή τη στιγμή κατεβάζουμε και εμείς την έκδοση Maya ή αλλιώς 13 του Linux Mint για να έχουμε καλύτερη άποψη, ενώ περιμένουμε και τα δικά σχόλια από τις πρώτες σας δοκιμές!

Download Link από Ελλάδα:
Otenet
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Πανεπιστήμιο Κρήτης

Keywords
Τυχαία Θέματα