NVIDIA, Η αρχιτεκτονική Kepler σύντομα(;) και στα κινητά μας

Πριν λίγες μέρες, η NVIDIA παρουσίασε τη νέα γενιά καρτών γραφικών της, κομμένη στα 28nm, με την κωδική ονομασία Kepler. Είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο δημοσίευμα τα χαρακτηριστικά της, αλλά και τον στόχο της. Την κατάκτηση της κορυφής!

Αλλά από ότι φαίνεται στην NVIDIA δεν αρέσει μόνο η πρώτη θέση στην αγορά των υπολογιστών. Το μεγάλο κεφάλι της NVIDIA,

Jen-Hsun Huang σε email του αναφέρει την πρόθεση της εταιρείας να επεκτείνει την νέα αρχιτεκτονική και στις φορητές συσκευές μας.

Today is just the beginning of Kepler. Because of its super energy-efficient architecture, we will extend GPUs into datacenters, to super thin notebooks, to superphones.

Βέβαια δεν είναι κάτι απλό..Δεν θα πάρουν τον πυρήνα και θα τον “πετάξουν” σε ένα κινητό. Θα υπάρξουν αρκετές τροποποιήσεις και αλλαγές, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως όταν αυτό το τέρας βρει τον δρόμο του προς την αγορά, οι υπολογιστές θα πρέπει να προσέχουν.

Ήδη, η τωρινή γενιά GPU, που τα καλύτερα δείγματα της βρίσκουμε στον Tegra 3 και στην PowerVR SGX544 του νέου iPad, στέκονται πάρα πολύ καλά συγκριτικά με τα desktop γραφικά. Εάν λοιπόν, και όταν, ο Kepler καταφέρει και περάσει στις φορητές μας συσκευές ετοιμαστείτε για πολύ λιώσιμο, αλλά έχετε και μια μπαταρία “καβάτζα” καθώς οι ενεργειακές απαιτήσεις ανεβαίνουν κατακόρυφα!

Keywords
Τυχαία Θέματα