Nano SIM, Ο πόλεμος συνεχίζεται!

Ο πόλεμος που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα ανάμεσα στην Apple και στην Nokia καλά κρατεί. Μάθετε όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες όσον αφορά την μάχη ανάμεσα στις δύο παραπάνω εταιρίες για την nano-SIM.

Όπως σας είπαμε και πριν λίγο καιρό σε παλιότερο άρθρο, η Apple και η Nokia μάχονται για το ποια θα επικρατήσει στην μάχη για τη nano-SIM, η οποία θα αποτελέσει την

επόμενη γενιά της γνωστής σε όλους μας κάρτας SIM.

Πιο συγκεκριμένα η εν λόγω κάρτα θα είναι μικρότερη από την micro-SIM που συναντάμε αυτή τη στιγμή σε διάφορες συσκευές όπως πχ το iPhone 4 και 4S, το Motorola Razr κ.α. Με αυτόν τον τρόπο οι κατασκευαστές των κινητών θα έχουν περισσότερα χιλιοστά ελεύθερα μέσα στο σασί της συσκευής.

Σήμερα λοιπόν διέρρευσε η εικόνα της πρότασης της Apple, η οποία σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, αποτελεί και την πιο συμβατική πρόταση. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η Apple θεωρεί ότι η κάρτα θα πρέπει να είναι ίδια με την micro-SIM με την μόνη διαφορά ότι δεν θα έχει καθόλου πλαστικό.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται η Nokia, η οποία υποστηρίζει ότι θα πρέπει οι επαφές της νέας κάρτας να μοιάζουν με αυτές της microSD. Βέβαια αυτή η πρόταση αντιτίθεται στα όρια που έχει θέσει η ETSI σύμφωνα με τα οποία η νέα κάρτα θα πρέπει να έχει οχτώ ηλεκτρικές επαφές.

Η μάχη συνεχίζεται και σε λίγο καιρό θα ξέρουμε τον νικητή. Πάντως όλα δείχνουν ότι η νίκη για την Apple είναι σχεδόν βέβαιη.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα