Αναθεώρηση κανόνων λόγω… gadgets;

Με αφορμή ένα σχετικό άρθρο, που ανέφερε πως η FAA σκέφτεται να δρομολογήσει αλλαγές στους κανόνες που αφορούν την απαγόρευση της χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών κατά την διάρκεια της πτήσης, γράφω αυτό το “άρθρο -συζήτηση” για τον κόσμο των gadgets στον οποίο ζούμε.

Η FAA, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, έχει θεσπίσει ένα σύνολο κανόνων που πρέπει να εφαρμόζονται για την ασφαλή τέλεση μιας πτήσης. Ένας από αυτούς

τους κανόνες αφορά στην χρήση κάθε είδους ηλεκτρονικής συσκευής κατά την διάρκεια της πτήσης και, συγκεκριμένα, κατά την απογείωση και την προσγείωση. Όπως θα ξέρει όποιος έχει κάνει ταξίδι με αεροπλάνο, η οποιαδήποτε χρήση απαγορεύεται ρητά και μάλιστα υπενθυμίζεται από τους αεροσυνοδούς.

Σε λίγο καιρό όμως απ’ό,τι φαίνεται θα πρέπει να χρησιμοποιούμε παρελθοντικό χρόνο, αφού η FAA θα αναθεωρήσει τον σχετικό κανόνα, οπότε φαντάζομαι ανθρώπους “κολλημένους” πάνω στην οθόνη αφής τους, τερματίζοντας το νέο παιχνίδι που κατέβασαν ή ψάχνοντας για καινούριες εφαρμογές.

Ο.κ. θα μου πείτε πως η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών κατά την διάρκεια της πτήσης, είτε πρόκειται για laptop, tablets, κινητά ή γενικά οτιδήποτε ηλεκτρονικό, δεν μπορεί να επηρεάσει την ομαλή πτήση, οπότε θεωρούνται ασφαλή, και επομένως καλά κάνουν και αναθεωρούν τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ναι, έχετε δίκιο. Όμως πραγματικά μας είναι τόσο δύσκολο να “χάσουμε” για λίγες ώρες τον μοντέρνο τεχνολογικό κόσμο που ζούμε και να αφεθούμε σε ασυνάρτητες σκέψεις; Απαγόρευση δεν έχουμε πουθενά αλλού. Ίσως για αυτό να βλέπω ανθρώπους στον δρόμο, στις καφετέριες και γενικά παντού με μάτια ορθάνοιχτα να κοιτάνε μια οθόνη χωρίς να ασχολούνται με τίποτα και κανέναν γύρω τους.

Υπερβολικός ή όχι εσείς θα το κρίνεται. Όσον αφορά το τι πιστεύω για την μελλοντική αναθεώρηση της FAA, η άποψη του συγγραφέα του άρθρου που διάβασα σήμερα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο: “Τέτοιες αλλαγές όχι μόνο δεν χρειάζονται αλλά με βρίσκουν απόλυτα αντίθετο”.

Κόσμο των gadgets ή κόσμο των ανθρώπων που χρησιμοποιούν gadgets; Post your comment…

Keywords
Τυχαία Θέματα