Nokia 808 PureView, Το διάφραγμα πιάνει τρελές ταχύτητες!

Goodbyte

Παρά τον αρκετό καιρό που βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων, το Nokia 808 Pureview, μαζί με την φανταστική του κάμερα, η οποία μετρά τον τεράστιο αρισθμό των 41megapixels, εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν, και όχι άδικα!

Όπως είναι φυσικό, οι λάτρεις της φωτογραφίας έσπευσαν να το κάνουν δικό τους και καλά έκαναν, μιας και οι φωτογραφικές του λειτουργίες είναι ακόμα, και για αρκετό καιρό όπως φαίνεται, αξεπέραστες. Ένα από αυτούς μάλιστα, προσπάθησε να πιάσει τους οριακούς χρόνους έκθεσης της φωτογραφικής μηχανής του κινητού.

Εγκυκλοπαιδικά,

όταν το διάφραγμα κλείνει σε πολύ μεγάλες ταχύτητες, μπορεί κανείς να αποτυπώσει φωτογραφίες που το αντικείμενο κινείται πολύ γρήγορα χωρίς να φαίνεται θολό, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή όταν το διάφραγμα κάνει αρκετή ώρα να κλείσει(μερικά second), ο φακός δέχεται φως αρκετή ώρα με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να φαίνονται σαν να κινούνται.

Το Nokia 808 λοιπόν, είναι ικανό για λήψεις σε χρόνο 1/2757 του δευτερολέπτου, για λήψεις όπου το θέμα είναι σε κίνηση. Αυτή είναι μία πολύ καλή τιμή, δεδομένου ότι η καλύτερη, απλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή(όχι DSLR) η οποία φτάνει το 1/4000.

Στην αντίποδα, ο φακός μπορεί να δεχθεί φως, με την βοήθεια ενός τρίποδου και ειδικών φίλτρων για χρόνο έως και 2.7 δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας την δυνατότητα να δώσετε ένα πιο artistic τόνο στις φωτογραφίες σας, εάν το θελήσετε.

Καθόλου άσχημα για κινητό, έτσι δεν είναι;

Φωτογραφία από το 808 με χρόνο έκθεσης 2 δευτερόλεπτα!

Το παρόν άρθρο Nokia 808 PureView, Το διάφραγμα πιάνει τρελές ταχύτητες! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα