Nokia, Πούλησε 2 εκατομμύρια Lumia αλλά είναι αρκετό για να σωθεί;

Μόλις σήμερα η Nokia παρουσίασε τα στοιχεία για το πρώτο τέταρτο του οικονομικού έτους που διανύουμε και τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά. Μπορεί λοιπόν να κατάφερε στο διάστημα αυτό να πουλήσει 2 εκατομμύρια Lumia συσκευές όμως μήπως δεν είναι αρκετό;

Πιο συγκεκριμένα η Nokia δήλωσε ότι μέσα σε αυτό το διάστημα, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, πούλησε σε όλο τον κόσμο 71 εκατ κινητά εκ των οποίων τα 12 εκατ ήταν smartphones.

Οι πωλήσεις αυτές αγγίζουν μόλις τα €4.2 δις. Μάλιστα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κατόρθωσε να πουλήσει 2 εκατ συσκευές από τη σειρά Lumia τους τελευταίους τρεις μήνες, η οποία φυσικά συνεχίζει να πουλάει σαν τρελή.

Μπορεί λοιπόν τα Lumia να έχουν μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, αλλά απ’ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετό για να σώσει την Nokia. Ο CEO Stephen Elop χαρακτήρισε την κατάσταση απογοητευτική, όμως απ’ότι φαίνεται είναι αρκετά αισιόδοξος για το Q2 του 2012 και σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του, ένας από τους λόγους είναι φυσικά το Android.

Ελπίζουμε πάντως τα πράγματα να πάνε καλύτερα για τη Nokia γιατί η σειρά Lumia, όπως μάλλον έχετε καταλάβει, μας αρέσει πάρα πολύ. Τι λέτε;

Keywords
Τυχαία Θέματα