Opera, Έτοιμος ο νέος browser για Android με συμπίεση δεδομένων!

Goodbyte

Κυκλοφόρησε σήμερα ο νέος Opera browser για Android με νέα μηχανή WebKit. Το περιβάλλον του είναι κατά πολύ αλλαγμένο σε σχέση με το παρελθόν, ενώ οι πρώτες εντυπώσεις μας σχετικά με την απόδοση του είναι πολύ θετικές. Στα πλεονεκτήματα του προσθέστε τη μεγάλη συμπίεση δεδομένων που προσφέρει.

O νέος Opera

ενσωματώνει μια σειρά από έξυπνα χαρακτηριστικά, τα οποία τον μετατρέπουν σε κάτι περισσότερο από έναν απλό browser.

Στην πρώτη του σελίδα μπορείτε να βρείτε μια σελίδα που θυμίζει homescreen κινητού και θα αναλάβει να κρατήσει τις αγαπημένες σας σελίδες σαν εφαρμογές. Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας φακέλων απλά με ένα drag-n-drop.

Κάνοντας swipe προς τα δεξιά, εμφανίζεται η σελίδα των νέων, η οποία ουσιαστικά αναλαμβάνει τον ρόλο ενός RSS reader. Τα νέα εμφανίζονται σε όμορφα κουτάκια και όσο κάνετε scroll προς τα κάτω εμφανίζονται καινούργια (infinite scroll). Το κακό για εμάς, είναι ότι η Ελλάδα λείπει από τις χώρες που υποστηρίζονται και έτσι τα νέα που θα δείτε δεν μας αφορούν ιδιαίτερα.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό πάντως του browser είναι η χρήση Off-Road, δηλαδή υπό καθεστώς συμπίεσης δεδομένων. Πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά στην Ελλάδα, καθώς σας διευκολύνει όχι μόνο να “γλιτώνετε” MB από το πακέτο δεδομένων σας, αλλά να έχετε προσπέλαση πιο γρήγορα σε σελίδες ακόμα και σε περιοχές με κακό σήμα 3G (κάτι αντίστοιχο με τον XPress browser της Nokia).

Κατεβάστε τον Opera από εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα