V-chip, αιματολογικός έλεγχος από το σπίτι! [video]

Goodbyte

Μια νέα συσκευή που κατασκευάστηκε από ερευνητές επιτρέπει των έλεγχο σημαντικών βιοδεικτών, κυριολεκτικά από το σπίτι και από τον ίδιο τον χρήστη!

Ονομάζεται V-chip και έχει διαστάσεις 3X2 ίντσες, δηλαδή έχει το μέγεθος μια τηλεκάρτας, κάτι που σημαίνει πως ο καθένας μας θα μπορεί να την έχει πάνω του, μέσα στο πορτοφόλι ή την τσάντα του.

Αποτελείται ουσιαστικά από δύο πλακίδια σε κοντινή απόσταση, μεταξύ

των οποίων υπάρχουν τέσσερα “πράγματα”. Το πρώτο είναι το υπεροξείδιο του οξυγόνου, το δεύτερο είναι τα αντισώματα. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 50 αντισώματα υπάρχουν στην περιοχή τα οποία θα αντιδράσουν και θα δώσουν το αποτέλεσμα. Εκτός αυτών υπάρχει καταλάση αλλά και ορός, ενώ αρκεί μια απλή, οποιαδήποτε, χρωστική ουσία ώστε να έχουμε το οπτικό αποτέλεσμα.

Έτσι, δημιουργούνται κανάλια ζιγκ ζαγκ στα οποία περνάει το δείγμα αίματος που τοποθετεί ο χρήστης, και σε λίγο μόλις χρόνο μπορεί να δει με ακρίβεια το τι συμβαίνει!

Συμπερασματικά η νέα αυτή συσκευή έχει δύο καλά: χρειάζεται πολύ μικρό δείγμα αίματος (μια σταγόνα αρκεί) και δεν πιάνει χώρο, οπότε ο καθένας μπορεί να την χρησιμοποιεί για απλούς μεν ελέγχους,΄όπως η ινσουλίνη, σημαντικότατους δε για την έγκαιρη θεραπεία. Πρωτοποριακό!

Keywords
Τυχαία Θέματα