Απόφαση για τον όλεθρο της Φουκουσίμα!

Η επιτροπή για την έρευνα του δυστυχήματος τους Fukushima, στις 11 Μαρτίου του 2011, ολοκλήρωσε την έκθεσή της καταδεικνύοντας ως υπεύθυνο τον… άνθρωπο!

Έπειτα από 900 ώρες ακροάσεων και περισσότερων από 1.100 συνεντεύξεων τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ειδικοί, καταδεικνύουν πως τα ανθρώπινα λάθη ήταν εκείνα που έκριναν την όλη καταστροφή. Το πόρισμα της έρευνας δίνει μεγάλο μερίδιο ευθύνης όχι μόνο στο διοικητικό συμβούλιο του συγκροτήματος των πυρηνικών εργοστασίων αλλά και στην ίδια την Ιαπωνική κυβέρνηση.

Πρόκειται

για την τρίτη, και μάλλον τελευταία, προδικαστική εξέταση έπειτα από δύο προηγούμενες, που ναι μεν έδειχναν τον “Άνθρωπο” ως υπεύθυνο αλλά όμως του έδιναν πολύ σημαντικά ελαφρυντικά για την πυρηνική καταστροφή.

Η “τρίτη και φαρμακερή” αποδίδει την ολότητα της ευθύνης αναφέροντας πως “αν και το μένος της Φύσης ήταν πρωτόγνωρο εμείς θα έπρεπε να ήμασταν προετοιμασμένοι ακόμα και για τα χειρότερα”.

Ευχόμαστε, όλα αυτά να αποτελέσουν μάθημα έτσι ώστε η 11η Μαρτίου να μείνει στην Ιστορία ως μια μαύρη σελίδα… μία όμως και τελευταία!

Keywords
Τυχαία Θέματα