edX, Πλατφόρμα εκπαίδευσης μέσω του διαδικτύου από Harvard και MIT

Μάθηση, τι δύσκολο πράγμα… Όλοι μας πιστέψαμε πως μόλις τέλειωσε το λύκειο και οι πανελλαδικές ήρθε και το τέλος του διαβάσματος, μετά ήρθα το πανεπιστήμιο και είπαμε τα ίδια, ας το σκεφτούμε η μάθηση διαρκεί μια ζωή. Σε αυτό ήρθε να βοηθήσει και το edX.

To edX είναι μια πλατφόρμα μάθησης που φτιάχτηκε από το Harvard και το MIT.

Προσφέρει για την ώρα κυρίως μαθήματα που έχουν να κάνουν σχέση με την Επιστήμη της Πληροφορικής αλλά λογικά σύντομα θα προστεθούν και παραπάνω. Τα μαθήματα γίνονται μέσω του διαδικτύου όποτε δεν απαιτείται η φυσική σας παρουσία.

Πρόεδρος αυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης είναι ο Anant Agarwal ένας γκουρού της τεχνολογίας από την Ινδία. Τα γραφεία του edX βρίσκονται στο Cambridge της Μασαχουσέτης και διαχειριστικό ρόλο παίζουν το MIT και το Harvard. Σε αυτή τη μη κερδοσκοπική οργάνωση σύντομα θα προστεθεί και τρίτο μέλος το Berkeley University. Από κάτω μπορείτε να διαβάσετε τους στόχους και το τι είναι καλύτερα το edX.

Το edX είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση από του ιδρυτές τους, το Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης που διαθέτει μαθήματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη διαδραστική μελέτη μέσω του διαδικτύου. Βασισμένοι πάνω στη πολύχρονη ιστορία συνεργασίας και κοινών εκπαιδευτικών σκοπών, οι ιδρυτές δημιούργησαν μιά νέα εμπειρία για μάθηση μέσω του διαδικτύου, με διαδικτυακά μαθήματα που έχουν κύρος.

Μαζί με την προσφορά διαδικτυακών μαθημάτων, τα θεσμικά όργανα θα χρησιμοποιήσουν το edX για να ερευνήσουν πως οι μαθητές μαθαίνουν και πώς η τεχνολογία μπορεί να μεταμορφώσει τη μάθηση, τόσο στις πανεπιστημιουπόλεις αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ο Anant Agarwal, πρώην διευθυντής της Επιστήμης Υπολογιστών του MIT και του Εργαστηριού Τεχνητής Νοημοσύνης, θα είναι ο πρώτος πρόεδρος του edX.

Οι στόχοι του edX συνδυάζουν την επιθυμία να προσεγγίσουν τους μαθητές όλων των ηλικιών, τα μέσα, τα έθνη, και να παραδώσει μαθήματα από μια σχολή που αντικατοπτρίζουν την ποικιλομορφία των μαθητών του. Το edX βρίσκεται στο Cambridge της Μασαχουσέτης και διαχειρίζεται από το MIT και το Harvard.

Keywords
Τυχαία Θέματα