ΕΕΤΤ, Σύστημα παρακολούθησης τιμών για τηλεπικοινωνίες

17:05 2/9/2012 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Η ΕΕΤΤ ετοιμάζει σύστημα παρακολούθησης τιμών προϊόντων ηλεκτρονικών επικοινωνιών δηλαδή με λίγα λόγια κάτι σαν το skroutz.gr αλλά για υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών. Για να δούμε πως αντέδρασαν οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών.

Το όλο σύστημα είναι ακόμα υπό συζήτηση με τις εταιρίες να παίρνουν θέση κατά πόσο το όλο σύστημα θα βοηθήσει την ίδια την αγορά τηλεπικοινωνιών. Οι εταιρίες που κλήθηκαν να πάρουν μέρος στην δημόσια διαβούλευση είναι

η COSMOTE, OTE, Vodafone, On telecoms, Wind, Forthnet και Neurocom που μάλλον θα ετοιμάσει την πλατφόρμα για την σύγκριση των τιμών από όπου τρίτοι θα μπορούν να παίρνουν τις πληροφορίες μέσω κάποιου API ίσως, τέλος τα νομικά ανέλαβε το γραφείο Πόκος – Σταματίου και Συνεργάτες.

Όλες οι εταιρίες φαίνεται να είναι σύμφωνες με μια τέτοια κίνηση και πως θα βοηθήσει τους καταναλωτές και τον ανταγωνισμό υπό όρους και προϋποθέσεις που κάθε εταιρία επισήμανε. Το πως θα υλοποιηθεί το σύστημα παρακολούθησης τιμών δεν έχει συζητηθεί εκτενέστερα ή ποιος θα το υλοποιήσει και πως θα χρησιμοποιηθεί από τρίτους, αλλά μια πρώτη συζήτηση έχει γίνει. Τα αποτελέσματα με συνοπτικό τρόπο μπορείτε να τα δείτε στον συγκριτικό πίνακα.

Ερωτήσεις / ΕταιρίεςOTEVODAFONEOn TelecomsForthnetNeurocomΤο παρατηρητήριο θα βοηθήσει στις αποφάσεις των καταναλωτών;ΝΑΙΝΑΙΝΑΙΝΑΙΝΑΙΘα έχει θετικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό;ΝΑΙΝΑΙΝΑΙOXIΝΑΙΑναδεικνύει ευκαιρίες νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας;NAI*ΝΑΙΝΑΙ;ΝΑΙ

Όλες οι εταιρίες απέστειλαν απαντήσεις αλλά η COSMOTE και η WIND δεν διέθεσαν τις απαντήσεις τους καθώς χαρακτηρίστηκαν εμπιστευτικά στοιχεία. Πολλές ερωτήσεις είναι τεχνικού χαρακτήρα, για το πως θα ανταλάσουν οι ΕΕΤΤ και οι εταιρίες τα δεδομένα κτλπ αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η στάση των εταιριών απέναντι στην ενιαία σύγκριση των τιμών αλλά και στη δημιουργία του συστήματος παρακολούθησης.

Να σημειώσουμε φυσικά πως ο πίνακας που βλέπετε παραπάνω είναι μια σφαιρική(σύντομη) άποψη των απαντήσεων που έδωσαν οι εταιρίες καθώς δεν ήταν δυνατό να αναπτύξουμε ή να αντιγράψουμε όλο το κείμενο των απαντήσεων που μπορείτε φυσικά να το βρείτε εδώ.

Το παρόν άρθρο ΕΕΤΤ, Σύστημα παρακολούθησης τιμών για τηλεπικοινωνίες αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Αναζητήσεις
cosmote neurocom
Τυχαία Θέματα