Έτοιμοι να αποτρέψουμε ενδεχόμενη σύγκρουση!

Η Ιστορία του πλανήτη μας είναι συνυφασμένη με την πρόσκρουση αστεροειδών στην επιφάνεια της, οπότε μια τέτοια “συνάντηση” θεωρείται σίγουρη στο μέλλον.

Με αυτή την “σκέψη” τα μεγάλα μυαλά της επιστημονικής κοινότητας προσπαθούν να βρουν τρόπους έτσι ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος όταν έρθει εκείνη η ώρα να αποτρέψει τούτη την καταστροφή.

Οι ειδικοί, έπειτα από πολύχρονες προσομοιώσεις, θεωρού πως τα σημερινά όπλα μαζικής καταστροφής (οι πυρηνικές βόμβες) είναι ικανά να καταστρέψουν έναν κομήτη που οδεύει προς εμάς ή τουλάχιστον να τον εκτρέψουν τόσο ώστε τελικά να αποφύγουμε την σύγκρουση.

Η

προσομοίωση που έγινε αφορά έναν μετεωρίτη με διάμετρο περίπου 500 μέτρα, για τον οποίο αρκεί μια πυρηνική βόμβα ενός μεγατόνου τοποθετημένη στο κατάλληλο βάθος για να γίνει… η “δουλειά”!

Η δύναμη της συγκεκριμένης βόμβας είναι περίπου 50 φορές πιο ισχυρή από εκείνη που έριξαν οι Αμερικανοί στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας το 1945 (“about 50 times more powerful than the U.S. blast inflicted on Nagasaki, Japan, to help end World War II”-”κάτι που το έκαναν για να βοηθήσουν να τελειώσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος”), παρόλα αυτά το βάθος τοποθέτησής της είναι το μεγάλο “στοίχημα”.

Παρόλο βέβαια που γνωρίζουμε τον τρόπο, το όλο εγχείρημα σε μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση είναι σίγουρα πολύ δύσκολο, όμως τα αποτελέσματα τέτοιων ερευνών μας κάνουν να μπορούμε να δούμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον μας.

Ελπίζουμε το γένος μας να μην καταλήξει σαν εκείνο τον δεινοσαύρων και τελικά να βγούμε νικητές στην μάχη που θα δώσουμε σίγουρα (!) κάποτε στο ταξίδι μας στο απέραντο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα