Φονικά σαγόνια!

19:20 5/3/2012 - Πηγή: GoodByte

Ανάμεσα στους χιλιάδες κυνηγούς της Φύσης, ξεχωρίζουν και φυσικά επικρατούν οι πιο δυνατοί. Ποιο ήταν, όμως, το δυνατότερο ζώο που έχει ζήσει πάνω στον πλανήτη μας;

Έπειτα από προσομοιώσεις με υπολογιστικά συστήματα, οι ερευνητές κατάφεραν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω με τέτοιο “ρεαλισμό”, που να μπορούν να μετρήσουν το πόσο ισχυρό θα μπορούσε να είναι το δάγκωμα ενός τυρανόσαυρου Rex. Ακούστε νούμερο που βρήκαν: 35.000-45.000 Newton δύναμης μπορούσε να ασκήσει ο απόλυτος κυνηγός

της ξηράς σε ένα μονάχα δάγκωμα!

Για να πάρετε μια γεύση για το τι δύναμη είναι αυτή, αρκεί να σας την συγκρίνουμε με την δύναμη που ασκεί ο σύγχρονος αλιγάτορας, ο οποίος έχει και το πιο ισχυρό δάγκωμα αυτή την στιγμή στην Γη. Από την σύγκριση, προκύπτει, πως ο το δάγκωμα του Rex είναι 10 φορές πιο ισχυρό από αυτό του αλιγάτορα!

Σίγουρα εντυπωσιακές οι “επιδόσεις” του Rex, όμως παρόλα αυτά κατέχει την δεύτερη θέση στην κατηγορία “φονικά σαγόνια”. Το “χρυσό” το παίρνει ένα πλάσμα της ίδιας εποχής με τον Rex, πριν 65.000.000 χρόνια, που ζούσε όμως στην θάλασσα. Ο “Megatooth” (Μεγαλοδόντης δεν ακούγεται ωραία) είναι ο πρόγονος ας πούμε του καρχαρία, μόνο που είναι extra large ζώο!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Megatooth είχε μήκος 16 μέτρα και να ζύγιζε 30 φορές περισσότερο από την πιο βαριά, τωρινή, φάλαινα! Το δάγκωμα αυτού του “κτήνους” εικάζεται πως πρέπει να ήταν τουλάχιστον 3 φορές πιο δυνατό από του Rex.

Πραγματικά φονικά σαγόνια!

Keywords
Αναζητήσεις
ποιο ζωο εχει το δυνατοτερο δαγκωμα, τα πιο δυνατα σαγονια στον κοσμο
Τυχαία Θέματα