Το ταχύτερο ζώο στον κόσμο! [video]

21:20 4/3/2012 - Πηγή: GoodByte

Άγρια σαβάνα…αφόρητη ζέστη και εσύ προχωράς προς μια κατεύθυνση για να βρεις νερό… ξαφνικά νιώθεις την παρουσία ενός ζώου να παραμονεύει στην χαμηλή βλάστηση… τι κάνεις;

Λογικά το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι να τρέξεις. Αν είσαι τυχερός, το ζώο που σε λιγουρεύτηκε ή δεν θα σε κυνηγήσει ή δεν θα προλάβει να σε πιάσει. Αν αυτό το ζώο είναι όμως ο γατόπαρδος τότε… λυπάμαι δεν έχεις καμία ελπίδα να μην γίνεις γεύμα.

Ο γατόπαρδος είναι το ταχύτερο ζώο στον κόσμο με διαφορά, αφού μπορεί να πιάσει πάνω από 100 χιλιόμετρα την ώρα έστω και για μικρή απόσταση. Τα μυστικό του είναι το

λεπτό αλλά γυμνασμένο του σώμα και η τεράστια ουρά του που του παρέχει ισορροπία και ασύλληπτη ακρίβεια κινήσεων.

Στην κατηγορία των σπρίντερ του ζωίκού βασιλείου, συγκαταλέγεται επίσης ο λύκος, ο οποίος αν και φτάνει μόνο τα 40 χιλιόμετρα ανά ώρα μπορεί να κρατήσει αυτή την ταχύτητα για πολύ μεγάλες αποστάσεις, οπότε καλό είναι να μην έχεις πολλά “πάρε-δώσε” μαζί του.

Επειδή αναφέραμε τον όρο ζωικό βασίλειο, καλό είναι να τον ορίσουμε λίγο καλύτερα. Ο γατόπαρδος είναι το γρηγορότερο ζώο που ζει στην στεριά. Δείτε το παρακάτω video και θα καταλάβετε αυτή την επισήμανση!

Keywords
Τυχαία Θέματα