iPhone5.com, Η Apple θέλει να το κάνει δικό της με το έτσι θέλω!

14:15 7/5/2012 - Πηγή: GoodByte

Η έλευση του iPhone 5 πλησιάζει και σίγουρα μια διεύθυνση όπως η iphone5.com θα προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από ανθρώπους που θα ψάχνουν για το νέο iPhone. Αυτή τη στιγμή, η διεύθυνση λειτουργεί σαν forum από κάποιον ιδιώτη, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στην Apple.

Πρόσφατα συμμετείχα σε μία συζήτηση με δικηγόρο που ασχολείται κυρίως

με ζητήματα του ίντερνετ. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, η μεγάλη διαφωνία μας αφορούσε ακριβώς το συγκεκριμένο ζήτημα που εξετάζουμε σε αυτό το άρθρο. Αν δηλαδή έχει δικαίωμα η Apple να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ώστε να κάνει δική της τη διεύθυνση iphone5.com χωρίς χρήματα, παρά το γεγονός ότι ανήκει σε κάποιον τρίτο.

Η δική μου άποψη ήταν ότι προφανώς και θα πρέπει η “μεγάλη” εταιρεία να πληρώσει κάποιο χρηματικό ποσό στον ιδιοκτήτη της εκάστοτε σελίδας, καθώς εκείνος είχε πρώτος την ιδέα να αγοράσει τη συγκεκριμένη διεύθυνση πρώτος. Μου μοιάζει εντελώς “γελοίο” να πρέπει κάποιος να παραδώσει δωρεάν τη σελίδα του, επειδή οι άνθρωποι οποιασδήποτε εταιρείας, δεν είχαν την οξυδέρκεια να αγοράσουν πρώτοι το domain που τους ενδιέφερε.

Η άποψη της δικηγόρου ήταν ότι ο συγκεκριμένος ιδιώτης κινείται με δόλο και αγοράζει ένα συγκεκριμένο domain, με σκοπό στο μέλλον να εκβιάσει την εταιρεία και να το πουλήσει. Χωρίς να διαφωνώ σε αυτό, δεν βρίσκω το λόγο να μην το κάνει κανείς, εκμεταλλευόμενος το λάθος κάθε εταιρείας. Δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή, γιατί θα πρέπει να διορθώσει το λάθος μιας εταιρείας το δικαστήριο!

Στην δική μας περίπτωση, η Apple προσέφυγε στην World Intellectual Property Organization σχετικά με το θέμα και είναι πολύ πιθανό να δικαιωθεί. Νομίζω ότι είναι ντροπή για μια εταιρεία όπως η Apple, με αποθεματικό σχεδόν 100 δισεκατομμύρια, να καταφεύγει στη δικαιοσύνη έναντι κάποιου ιδιώτη, που πρόλαβε και της έβαλε τα γυαλιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα