Μηνύματα προς το 911 από την Verizon, στην Ελλάδα πότε;

10:16 7/5/2012 - Πηγή: GoodByte

Διαβάζοντας τα διεθνή τεχνολογικά site, έπεσα σε μία ενδιαφέρουσα είδηση, λίγο διαφορετική από τις άλλες. Αφορούσε την κινητή τηλεφωνία και συγκεκριμένα την δυνατότητα στο χρήστη να μπορεί να στέλνει μηνύματα στο αντίστοιχο 100 της Αμερικής, το 911.

Πιο συγκεκριμένα, η Verizon, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην απέναντι ώρα του ατλαντικού, κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε από του χρόνου να μπορεί ο καθένας να στείλει SMS

στο τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης και να μην είναι περιορισμένος στην τηλεφωνική κλήση.

Αυτό θα εξυπηρετήσεις αρχικά, άτομα με διάφορα προβλήματα, όπως κωφάλαλους και άτομα και κινητικές δυσλειτουργίες, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν χρησιμοποιήσουν το κινητό για να πραγματοποιήσουν μία τηλεφωνική κλήση. Επιπλέον, υπάρχουν περιπτώσεις που μία τηλεφωνική κλήση είναι αδύνατη, είτε λόγω περιορισμένης μπαταρίας, είτε επειδή το σήμα δεν είναι αρκετά ισχυρό. Στο παρελθόν υπήρξαν παραδείγματα που τα κοινωνικά δίκτυα ήταν αυτά που βοήθησαν, αφού οι χρήστες τα προτίμησαν γιατί δεν είχαν αρκετή μπαταρία, οπότε ένα tweet είναι πολύ πιο συμφέρον ενεργειακά από ότι μία κλήση. Τέλος μερικές φορές μπορεί να είναι αδύνατο ή ακόμα και επικίνδυνο να πραγματοποιηθεί μία τηλεφωνική κλήση!

Η κίνηση αυτή είναι και πρωτότυπη άλλα και πολύ σωστή από την πλευρά της εταιρείας. Φυσικά υπάρχει αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας, καθώς όλα στηρίζονται σε ένα SMS, το οποίο δικαίως εμπιστευόμαστε πολύ λιγότερο από ένα τηλεφώνημα. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή κίνηση και εάν κριθεί αξιόπιστη πρέπει να έρθει τόσο στην χώρα μας, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θέλει να λέει ότι έχει ένα αναπτυγμένο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Ελπίζουμε μόνο οι στιχομυθίες να μην είναι κάπως….έτσι:

Keywords
Τυχαία Θέματα