Καημένο terabyte τι σε βρήκε!

Goodbyte

Η δημιουργία ολοένα και περισσότερων δεδομένων στην εποχή μας επιβάλλει την θέσπιση νέων μονάδων μέτρησης, με σκοπό την απεικόνιση του μεγέθους τους!

Και αν κάποτε είχαμε το απίστευτο gigabyte, σύντομα διαπιστώσαμε πως είναι πολύ λίγο και άρχισε να εισβάλλει στην ζωή μας το terabyte που αυτήν την στιγμή είναι ένας ικανοποιητικός “χώρος” για “τις δουλειές του σπιτιού”.

Γιατί αν πάμε σε τράπεζες ή επιχειρήσεις τότε μιλάμε για petabytes,

exabytes ή ακόμα και zettabytes ή yottabytes! Μιλάμε δηλαδή για πολλάαααααααααα μηδενικά στο νουμεράκι!

Είναι όμως αρκετά; Η απάντηση είναι όχι, και για να είμαστε ένα βήμα μπροστά θα πρέπει να προνοήσουμε και να θεσπίσουμε ένα νέο μέτρο, που όμοιο του δεν υπάρχει και θα είναι ικανό να αντικατοπτρίσει την τρομακτική σε όγκο δημιουργία δεδομένων.

Αυτή είναι η δουλειά της Διεθνούς Επιτροπής Μέτρων και Σταθμών, η οποία ψάχνει το… όνομα! Επικρατέστερα μέχρι τώρα είναι τα προθέματα hella και xenna. Το δεύτερο έχει στοιχείο από Ελλάδα, και συγκεκριμένα το εννιά, που συμβολίζει πως αναφερόμαστε στην ένατη δύναμη του 1000.

Το πρώτο όμως μάλλον είναι το φαβορί, αφού είναι σίγουρα πιο “πιασάρικο” καθώς η λέξη hella στην αργκό της Καλιφόρνια προκύπτει από την έκφραση “hell a lot of”.

Η απόφαση για την ονομασία της νέας αυτής μονάδας μέτρησης αναμένεται μέσα στο 2013. Μέχρι να μάθουμε όμως καλό είναι να συνηθίζουμε το νούμερο: 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα