Ψευδαίσθηση αναζητεί λύση! [video]

Goodbyte

Το παρακάτω video δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Richard Wiseman, ο οποίος είναι γνωστός για το τρικ που κάνει ώστε να ξεγελάσει την ανθρώπινη αντίληψη.

Στο συγκεκριμένο video λοιπόν θα παρακολουθήσετε μια “εξαφάνιση” μπανάνας. Το πως γίνεται αυτό ακόμα δεν έχει απαντηθεί με ακρίβεια! Βλέπετε, το video αυτό είναι ένας

μικρός γρίφος ή καλύτερα μια σπαζοκεφαλιά θα έλεγα.

Έτσι πολλοί λένε πως αν και στο video δηλώνεται πως έχει τραβηχθεί η σκηνή μονάχα μία φορά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως έχουν τραβηχθεί δύο σκηνές οι οποίες εν συνεχεία “συγκολλήθηκαν”.

Άλλοι πάλι, δεχόμενοι πως το video δεν έχει υποστεί επεξεργασία, υποστηρίζουν πως πρόκειται για κενό και όχι καθρέφτη με άμεση συνέπεια όλο αυτό που βλέπουμε να είναι μια εξαιρετική ακρίβεια κινήσεων μεταξύ αριστερού και δεξιού χεριού.

Πιο συγκεκριμένα, αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά το video θα διαπιστώσει μια έστω μικρή διαφορά μεταξύ αντικειμένου-ειδώλου. Αν δεχτούμε λοιπόν ότι δεν έχουμε καθρέφτη τότε μπορούμε να πούμε πως όταν κρύβεται η μπανάνα από το χέρι τότε με κάποιο ίσως νήμα αυτή τραβιέται έξω από το πλάνο.

Επειδή οι απόψεις διίστανται και δεν βγαίνει ακόμα κάποια άκρη αναμένουμε τα δικά σας σχόλια-απόψεις επί του θέματος. Ευχόμαστε καλή… λύση!

Το παρόν άρθρο Ψευδαίσθηση αναζητεί λύση! [video] αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα