Σχόλια/Κριτιές στο Play Store

Goodbyte

Εδώ και καιρό βλέπω στο Play Store σχόλια για εφαρμογές που είναι εκτός τόπου και χρόνου, είτε να βρίζουν τον developer είτε να βάζουν αστεράκι γιατί άκουσον άκουσον η εφαρμογή είχε διαφημίσεις.

Καταρχήν για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, ναι μεν μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε στην κριτική σας και να βαθμολογήσετε όπως εσείς νομίζετε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάνετε καλό στους υπόλοιπους που διαβάζουν την

κριτική σας.

Μια κριτική πρέπει να είναι εποικοδομητική και να στοχεύει στο περιεχόμενο και στην υλοποίηση της εφαρμογής και όχι στο μέγεθος της ή άμα έχει διαφημίσεις. Πρέπει να προσφέρει κάποιες νέες πληροφορίες στον χρήστη που δεν την έχει χρησιμοποιήσει και όχι πληροφορίες που μπορεί απλά να τις διαβάσει από την παρουσίαση της εφαρμογής στο Play Store. Είναι ανούσιο να γίνεται κάτι τέτοιο, ο χώρος για κριτική είναι για να δώσετε πληροφορίες και να κάνετε κριτική όχι «σκέφτομαι και γράφω».

Μερικά παραδείγματα προς αποφυγή καθώς δεν προσφέρουν τίποτα είναι τα παρακάτω.

Το ότι το κινητό σας που κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο στην low-end κατηγορία δεν μπορεί να τρέξει το Riptide ή το Agent Rush χωρίς να κολλήσει δεν σημαίνει πως ο developer έκανε άσχημη δουλειά ή ότι εφαρμογή αξίζει ένα αστεράκι.Δεν έχει ουσία να γράφετε κριτικές στα Αγγλικά, κάθε developer βλέπει το Play Store της δικής του χώρας δεν μπορεί να σου απαντήσει, δεν ξέρει τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις γι’αυτό και στις εφαρμογές αλλά και στο Play Store υπάρχει το email του developer για να μπορέσετε να τα πείτε κατ’ιδίαν.Επίσης δεν έχει ουσία να γράφετε κάποια κριτική άμα δεν έχετε καταλάβει τι κάνει η εφαρμογή. Ποιος ο λόγος να γράφετε κριτική είτε καλή είτε κακή άμα δεν έχετε καταλάβει τι κάνει η εφαρμογή πόσο μάλλον να βρίζετε κιόλας.Το ότι δεν χωράει στο δικό σας κινητό μια εφαρμογή δεν είναι λάθος του developer, δεν μπορείτε να ρίχνεται το φταίξιμο σε εκείνον αν το δικό σας κινητό/tablet δεν έχει χώρο για την εφαρμογή και να κάνετε κακή κριτική. Είναι σαν να έχετε ένα αυτοκίνητο και προσπαθείτε στο πορτ-μπαγκάζ να χωρέσετε ένα τανκ δεν φταίει η εταιρία του αυτοκινήτου σας αλλά εσείς που προσπαθείτε να βάλετε το τανκ.Δεν είναι σωστό να κάνετε κακή κριτική αν η εφαρμογή έχει διαφημίσεις, οι developers δεν κάνουν κάποια άλλη δουλειά για να βγάλουν το ψωμί τους, φτιάχνουν εφαρμογές και οι διαφημίσεις είναι ένας τρόπος για να βγάλουν κάποια χρήματα για τις ώρες που δούλεψαν ώστε εσείς να χαίρεστε αυτή την εφαρμογή.Δεν έχει ουσία να ζητάτε από free εφαρμογή να έχει πράγματα που έχει ή θα είχε μία επι πληρωμή εφαρμογή και να κάνετε κακή κριτική. Σας την προσφέρει δωρεάν γι’αυτό που είναι άμα είχε παραπάνω features θα είχε κάποια τιμή.

Παράδειγμα εποικοδομητικής κριτικής είναι το σχόλιο από κάτω που παρουσιάζει το παιχνίδι (FIFA 2012) και αναλύει το τι είναι καλό και το τι όχι, είναι αντικειμενική και προσφέρει πληροφορίες στο χρήστη που πρόκειται να την αγοράσει.

Όπου βλέπετε pixel στις εικόνες, είναι τα ονόματα αυτών που κάναν την κριτικ

Keywords
Τυχαία Θέματα