Τα Smartphones είναι πλέον καλύτερα από ψηφιακές μηχανές 5ετίας

Goodbyte

Τα κινητά έχουν προοδεύσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά τις φωτογραφικές τους δυνατότητες. Από τον αισθητήρα VGA και τα 0,3megapixles, που ήταν κάποτε το στάνταρ στα κινητά, πλέον δεν είμαστε ευχαριστημένοι ούτε και με τα 8megapixels!

Ιδιαίτερα τα τελευταία 2 χρόνια, η βιομηχανία της κινητής δεν προσπαθεί να φτιάξει απλά καλύτερα φωτογραφικά συστήματα για τα κινητά, αλλά κοιτάει απειλητικά τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Όντως, η εξέλιξη που έχει γίνει είναι τρομερή, με τα high-eng κινητά όπως το Samsung Galaxy S

III, το HTC One X και το iPhone 5 να βγάζουν τόσο καλές φωτογραφίες που ο μέσος χρήστης δεν χρειάζεται ξεχωριστή φωτογραφική μηχανή. Μάλιστα, το φωτογραφικό υπερόπλο της Nokia, το 808 Pureview σκοράρει, σύμφωνα με το dxomark, καλύτερα από την Canon Powershot G-9 που είναι 5 ετών και πλησιάζει επικίνδυνα την περσινή Powershot S100.

Φυσικά, τόσο τα κινητά, όσο και οι Point n shoot κάμερες έχουν την δυνατότητα καταγραφής Video, μερικά κινητά μάλιστα καταγράφουν σε Full HD ανάλυση, 1080p. Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα για τα κινητά, αφού το Samsung Galaxy S III είναι καλύτερο από την Canon Powershot S100. Ειδικότερα, το site αναφέρει πως τα κινητά έχουν απίστευτο προβάδισμα σε σχέση με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Η έρευνα αυτή μας δείχνει πόσο η τεχνολογία έχει βοηθήσει τα κινητά να αναπτύξουν τις φωτογραφικές τους ικανότητες, αλλά έχετε κατά νου πως τα κινητά έχουν ένα συστηματικό μειονέκτημα σε σχέση με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχνανές. Αυτό είναι το μέγεθος του αισθητήρα. Οι εταιρείες προσπαθούν να κρατήσουν το πάχος των κινητών σε χαμηλά επίπεδα, όπως επιτάσσει η μόδα, έτσι συρρικνώνουν τους αισθητήρες με αποτέλεσμα να μειώνεται το εισερχόμενο φως, κάτι που οδηγεί στην νόθευση της φωτογραφίας με θόρυβο, ειδικά σε λήψεις με χαμηλό φωτισμό. Δίαφορα φίλτρα και ειδικοί αλγόριθμοι προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση, αλλά είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε, ακόμα και μελλοντικά, σε ένα σημείο που ψηφιακές φωτογραφικές και κινητά θα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο την ίδια χρονική στιγμή.

Το παρόν άρθρο Τα Smartphones είναι πλέον καλύτερα από ψηφιακές μηχανές 5ετίας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα