Μπριζόλες φούρνου με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό

Από τη Μαρία Ρούσσου

Υλικά

4 μπριζόλες κατά προτίμηση μοσχαρίσιες

3 φρέσκες ώριμες ντομάτες

μισό ποτήρι πελτέ ντομάτας

1 κύβο ζωμό λαχανικών

2 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικου ξυδιού

μπόλικο βασιλικό

1 σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

αλάτι

λίγο κόκκινο πιπέρι (γλυκό)

μαύρο πιπέρι

λάδι

Εκτέλεση

Mαρινάρουμε με τα μπαχαρικά και το αλάτι τις μπριζόλες. Τις τοποθετούμε στο ταψί, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε

και αυτά στο ταψί, πολτοποιούμε τις φρέσκες ντομάτες σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με τον πελτέ και το βαλσάμικο και τα προσθέτουμε με τη σειρά τους στο ταψί, ψιλοκόβουμε και το βασιλικό και τον περιχύνουμε πάνω από τη σάλτσα. Τέλος ρίχνουμε τα αλατοπίπερά μας, το λάδι και ένα ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε και ψήνουμε στους 220 σε πάνω κάτω ή αέρα για μια με μιάμιση ώρα αναλόγως τον φούρνο.

Keywords
Αναζητήσεις
χοιρινες μπριζολες με πελτε ντοματας, μπριζολες με ντοματα στο φουρνο
Τυχαία Θέματα