Πανεύκολα κρουασάν σοκολάτας

Από την Άννυ Αλατζατζιάν

Υλικά

1 κούπα λάδι

1 κούπα γάλα

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη

3 αυγά

1 κρόκο αυγού

αλεύρι περίπου 1 κιλό

1 μικρό βαζάκι φουντουκόπαστα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα, προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 3 αυγά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια έτσι ώστε

όταν ανοίξουμε το φύλλο να έχει το μέγεθος ενός πιάτου. Κόβουμε σε ίσα τρίγωνα (κάνουμε ένα σταυρό και από επάνω ένα χ, για μεγαλύτερη ευκολία). Στη βάση του τρίγωνου βάζουμε ένα κουταλάκι μερέντα τυλίγουμε κατά μήκος και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες. Λαδώνουμε ένα ταψί βάζουμε μέσα τα κρουασανάκια μας και αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά πάνω κάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα