Πέννες με γαρίδες για 2 άτομα

Από την Κατερίνα Γλαντζή

Υλικά

250γρ. ζυμαρικά πέννες

10 φρέσκες γαρίδες

150γρ. κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. λευκό κρασί

1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Όταν βράσει το νερό, ρίχνουμε χοντρό αλάτι και το ζυμαρικό, το οποίο πρέπει να γίνει al dente, δηλαδή να μη βράσει πολύ (8-10 λεπτά). Σε βαθύ τηγάνι αφού κάψει το ελαιόλαδο ρίχνουμε τις γαρίδες (αφού τις καθαρίσουμε), αλατίζουμε λίγο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία (μέτρια φωτιά) και τις σωτάρουμε ελαφρά να

ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Προσοχή, το τηγάνισμα της γαρίδας δεν θέλει πάνω από 5 λεπτά συνολικά, γιατί θα στεγνώσουν. Έπειτα τις τοποθετούμε σε πιάτο και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο να σωταριστεί για μισό λεπτό σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια το κρασί, το οποίο και αφήνουμε για 4-5 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού ζεσταθεί, ξαναρίχνουμε και τις γαρίδες στο τηγάνι, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Σουρώνουμε τις πέννες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα ανακατεύοντας πολύ καλά. Ολοκληρώνουμε το πιάτο με τον μαϊντανό.

Keywords
Αναζητήσεις
pennes me garides , garides mepennes
Τυχαία Θέματα