Alphabet, Amazon και Microsoft επενδύσαν 40 δισ. δολάρια σε κέντρα δεδομένων

13:09 6/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δείχνουν τις μεγάλες φιλοδοξίες τους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Με γνώμονα την ανάγκη για περισσότερη υπολογιστική ισχύ, η Alphabet, η Amazon και η Microsoft, οι μεγιστάνες του cloud computing,

έχουν επιδοθεί σε μια βαθιά αναζήτηση νέων πηγών ενέργειας. Μια γιγάνρια επένδυση ύψους 40 δισ. δολαρίων πραγματοποιήθηκε συλλογικά από τις τρεις εταιρείες το πρώτο τρίμηνο του 2024 για την ενίσχυση των κέντρων δεδομένων που «παλεύουν» με τα συνεχώς αυξανόμενα φορτία εργασίας τεχνητής νοημοσύνης.

Ομοίως, η Meta, αν και στερείται επιχείρησης cloud, αλλά έχει υπό τον έλεγχό της μια τεράστια αυτοκρατορία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης που «διψάει» για δεδομένα, έχει προβλέψει ότι οι κεφαλαιουχικές της δαπάνες θα εκτοξευθούν στα 40 δισ. δολάρια εντός του έτους, κυρίως με αφορμή έργα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Η Microsoft φημολογείται ότι σχεδιάζει μια πιο σημαντική δαπάνη.

Αυτό το μεγάλο παιχνίδι εξουσίας απεικονίζει έντονα ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν αφορά μόνο τα μεγάλα δεδομένα, αλλά και την τεράστια ισχύ που απαιτείται για την επεξεργασία τους. Από τις 2 Μαΐου, ο Bob Blue, ο διευθύνων σύμβουλος της Dominion Energy, ομολόγησε ότι λαμβάνει συχνά αιτήματα για «αρκετά γιγαβάτ» ισχύος από προγραμματιστές κέντρων δεδομένων. Αυτό αποδεικνύει ότι η αδιάκοπη ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί κολοσσιαίες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας.

Keywords
Αναζητήσεις
alphabet-amazon-kai-microsoft-ependysan-40-dis-dolaria-se-kentra-dedomenon.htm
Τυχαία Θέματα