BP: Πτώση κερδών στα 2,7 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους

17:16 7/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

O βρετανικός ενεργειακός κολοσσός BP, σύμφωνα με το CNBC, κατέγραψε κέρδη ύψους 2,7 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα από τα 3 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο και σε σύγκριση με την εκτίμηση σε μια συναίνεση που συνέταξε η LSEG για 2,9 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της BP από το φυσικό αέριο και την ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα ήταν 1,6 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με 3,5 δισ. δολάρια πέρυσι, όταν οι τιμές εξακολουθούσαν να είναι υψηλές στον απόηχο της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη.

Η εισηγμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο ενεργειακή

εταιρεία διατήρησε τον ρυθμό του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της στα 1,75 δισ. δολάρια για το τρίμηνο και υποσχέθηκε να εξοικονομήσει τουλάχιστον 2 δισ. δολάρια κόστους έως το τέλος του 2026.

Σημειώνεται ότι τα ευρωπαϊκά αποθέματα φυσικού αερίου άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ τον χειμώνα, καθώς οι χώρες προφυλάχθηκαν από την πτώση των ρωσικών προμηθειών μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία το 2022.

Η ανταγωνίστρια της BP, Shell, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα προσαρμοσμένα κέρδη 7,7 δισ. δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, από 9,6 δισ. δολάρια το 2023.

Keywords
Αναζητήσεις
bp-ptosi-kerdon-sta-27-dis-dolaria-to-proto-trimino-tou-etous.htm
Τυχαία Θέματα