Hyundai: Σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 51 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση

17:46 27/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Hyundai Motor Group, έκανε γνωστό ότι θα επενδύσει 51 δισ. δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια για να ενισχύσει τις δυνατότητες ανάπτυξης των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τις νέες επιχειρήσεις κινητικότητας. Ο Όμιλος Hyundai Motor

περιλαμβάνει τη Hyundai και τη θυγατρική της Kia, οι οποίες μαζί αποτελούν την τρίτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο όσον αφορά τις πωλήσεις.

Μάλιστα, γι' αυτό το σκοπό, σύμφωνα με το Reuters, προγραμματίζει να προσλάβει 80.000 νέους υπαλλήλους. Σχεδόν το 50% της επένδυσης θα δαπανηθεί για την σχεδίαση και εξέλιξη των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων που καθορίζονται από λογισμικό (SDV). Η εταιρεία θα δαπανήσει 12,6 δισ. δολάρια σε οχήματα που καθορίζονται από λογισμικό.

Η πλειονότητα των νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι για την προώθηση των μελλοντικών επιχειρήσεων. Θα προσληφθούν 44.000 νέοι υπάλληλοι για τους τομείς της ηλεκτροκίνησης, των SDV και της ουδετερότητας άνθρακα.

Η Hyundai Motor Company θα δημιουργήσει το Ioniq Lab στο True Digital Park, στην Μπανγκόκ. Η νέα αυτή εγκατάσταση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία. Δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, το Ioniq Lab θα επιδείξει την τεχνογνωσία της Hyundai στα ηλεκτρικά οχήματα.

Παράλληλα, θα χρησιμεύσει ως κόμβος καινοτομίας και βιωσιμότητας. Έχει σχεδιαστεί για να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο «Pioneer Playground» - ένα σύγχρονο κέντρο που στοχεύει στην ενίσχυση της ελευθερίας της κινητικότητας, της συνδεσιμότητας, της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η εγκατάσταση παρέχει έναν χώρο για εξερεύνηση των έξυπνων τεχνολογιών και προϊόντων της μάρκας Ioniq.

Keywords
Αναζητήσεις
hyundai-schediazei-ependyseis-ypsous-51-dis-evro-stin-ilektrokinisi.htm
Τυχαία Θέματα