Iβάν Σαββίδης: H Ουκρανία κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία του

19:10 9/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το Ανώτατο Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς αποφάσισε, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του στην Ουκρανία. Η απόφαση ελήφθη από τριμελή επιτροπή και ήρθε σε συνέχεια αξίωσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η κατάσχεση αφορά στο 100% των μετοχών της εταιρείας PJSC «Pentopak», η οποία κατέχει κυρίαρχη θέση στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών

καθώς και το 100% της θυγατρικής εταιρείας «Atlantis-Pak Ukraine». Η κατασχεθείσα επιχείρηση φέρεται να απασχολεί περίπου 200 άτομα.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό τύπο, ιδιοκτήτρια των παραπάνω εταιρειών εμφανίζεται να είναι η σύζυγος του Σαββίδη, αλλά στην πραγματικότητα ανήκουν στον ίδιο.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ο Σαββίδης συμπεριλαμβάνεται σε μία λίστα από 25 επιχειρηματίες, οι εταιρείες των οποίων εξυπηρετούν την στρατιωτική μηχανή του Πούτιν και τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν είχαν κατασχεθεί μέχρι σήμερα.

Η κατάσχεση αποτελεί μέρος της «συνολικής απάντησης» της Ουκρανίας στη ρωσική επιθετικότητα, και σύμφωνα με την ιστοσελίδα bnn στέλνει ένα σαφές μήνυμα: όσοι βοηθούν και υποκινούν τον επιτιθέμενο θα αντιμετωπίσουν την πλήρη ισχύ του νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι οριστική, αφού ο επιχειρηματίας έχει δικαίωμα προσφυγής. Παράλληλα γίνονται αναφορές ότι ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος υπήρξε μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία, στενά συνδεδεμένου με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δραστηριοποιείται στην κατεχόμενη Κριμαία και υποστηρίζει δημόσια την κατοχή ουκρανικού εδάφους, με συγκεκριμένη αναφορά για το 2015 όταν χαιρέτισε δημόσια την κατοχή της Κριμαίας και την παράνομη προσάρτησή της από τη Ρωσία.

Keywords
Αναζητήσεις
ivan-savvidis-h-oukrania-kateschese-periousiaka-stoicheia-tou.htm
Τυχαία Θέματα