Η κυβέρνηση στο «κυνήγι» 200.000 θέσεων εργασίας

17:16 9/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας. Μιλώντας σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) με τίτλο «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη», ο πρωθυπουργός ανέφερε πως Ελλάδα θα λάβει τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν οικονομική στήριξη από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι ηγέτες του ήταν στην πρώτη γραμμή της συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης. Η Ελλάδα

θα λάβει τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν οικονομική στήριξη από το Ταμείο Ανάκαμψης: 36 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 19 δισ. ευρώ σε άμεσες επιχορηγήσεις και σχεδόν 17 δισ. ευρώ σε χαμηλότοκα δάνεια.

Οι πρωτοβουλίες που έχουμε συμπεριλάβει στο Ταμείο Ανάκαμψης καλύπτουν πραγματικά πολλούς τομείς της οικονομίας. Σας δίνω μόνο δύο πρόσφατα παραδείγματα: το έργο αντλησιοταμίευσης για την αποθήκευση ενέργειας στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και οι εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης του Τζάνειου Νοσοκομείου».

Σημειώνεται πως την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με τίτλο με συνομιλητές τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenković και τον Πρόεδρο του ΕΛΚ και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Manfred Weber, υπό τον συντονισμό του Ευρωβουλευτή και Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Siegfried Mureşan.

Keywords
Αναζητήσεις
i-kyvernisi-sto-kynigi-200000-theseon-ergasias.htm
Τυχαία Θέματα