Joker: Η δύναμη του ενός απέναντι στην λογική!

09:43 28/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

«Η λογική του παραλόγου», «το τσιφλίκι του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”», «όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν».

Τρεις εκφράσεις, παρωχημένες – δεν λέω – οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον τίτλο του δημοσιεύματος που διαβάζετε, περιγράφοντας με ακρίβεια τα γεγονότα στα οποία βασίζεται και εξιστορεί.

Κεντρικό πρόσωπο, διευθυντικό στέλεχος οικονομικής διεύθυνσης παραγωγικού υπουργείου, στο οποίο στηρίζονται ουκ έστιν αριθμός από αντίστοιχα υπουργεία και υπηρεσίες. Θα αντιληφθείτε τη σημασία και τον λόγο αναφοράς της συγκεκριμένης πτυχής, στις επόμενες γραμμές.

Η τουλάχιστον

6 δεκαετιών Μάϊων υψηλόβαθμη βλέποντας τα χρόνια να περνούν και σε μια προσπάθεια να… βολευτεί έτι περαιτέρω ανελισσόμενη σε ακόμη υψηλότερη διοικητική θέση, προσέγγισε άχρωμο, μα και άγευστο στέλεχος που κατείχε θέση υφυπουργού στην προηγούμενη κυβέρνηση και έμοιαζε ως «παραφωνία» στη συγκεκριμένη θέση (απόδειξη πως έχει εξαφανιστεί από την κεντρική πολιτική σκηνή), προκειμένου να προωθήσει την υποψηφιότητά της για τα… υψηλότερα αξιώματα. Εκείνος συναίνεσε, μα στην πορεία -εννοείται- πως δεν κατάφερε (ενδεχομένως και δεν θέλησε) να τηρήσει την υπόσχεσή του.

Αποτέλεσμα; Η προαναφερθείσα διευθυντικό στέλεχος οικονομικής διεύθυνσης παραγωγικού υπουργείου επέλεξε την -συνήθη για παλαιοκομματικά στελέχη της Δημόσιας διοίκησης- τακτική «στηλώνω τα πόδια και κάνω τη δύσκολη», “φρενάροντας” την έγκριση εκταμίευσης ποσών αποπληρωμής σειράς έργων που σχετίζονταν με πολλά υπουργεία και τα οποία είχαν ολοκληρωθεί, παραδοθεί, πιστοποιηθεί για το ορθό της λειτουργίας τους και φυσικά βρίσκονται σε πλήρη χρήση.

Οι δε ανάδοχοι είχαν εκδώσει τα σχετικά τιμολόγια, περιμένοντας ωστόσο επί ημέρες, εβδομάδες, μήνες, ακόμη και ενάμιση χρόνο (!) δίχως αποτέλεσμα. Εννοείται πως ήταν αναγκασμένοι να καταβάλουν τον αναλογούντα ΦΠΑ, ο οποίος για αρκετά από τα συγκεκριμένα έργα ανέρχονταν σε ύψος τέτοιο που είναι ικανό από μόνο του να «βουλιάξει» μια μικρομεσαίου μεγέθους επιχείρηση.

Στη γνώση μας έχουν περιέλθει φάκελοι έργων που αναμένουν υπογραφή εκταμίευσης ποσού ακόμη και μερικών χιλιάδων ευρώ εδώ και ενάμιση χρόνο, με τους αναδόχους του έργου να απειλούνται σε μηνιαία βάση με κατάσχεση της περιουσίας τους εξαιτίας οφειλών που σχετίζονται με την πληρωμή ΦΠΑ που εκκρεμεί και απορρέει από το έργο που παρέδωσαν και έχει κριθεί ως λειτουργικό.

«Καλά, γιατί δεν υπογράφει κάποιο άλλο στέλεχος;», ενδεχομένως να αναρωτηθείτε, ευλόγως. Μα, η «πέτρα του σκανδάλου» στέλεχος της οικονομικής διεύθυνσης δεν έχει φροντίσει (σκοπίμως, εννοείται) να γίνει εκχώρηση υπογραφής σε άλλο στέλεχος του εν λόγω παραγωγικού υπουργείου είναι η απάντηση!

Η έννοια του παραλόγου αποκτά νέα διάσταση…

Και σε όλο αυτό το σκηνικό, απουσιάζει από την υπηρεσία της – με ιατρική άδεια – επί μακρόν. Τουλάχιστον ένα τρίμηνο.

Και πως αντιδρά η διοίκηση του υπουργείου; «Καλά ευχαριστώ, εσείς;», είναι η απάντηση.

Θα επανέλθουμε.

Keywords
Αναζητήσεις
joker-i-dynami-tou-enos-apenanti-stin-logiki.htm
Τυχαία Θέματα