Joker: Ο άκρως αποτελεσματικός Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια

09:46 5/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Όταν ο Πρωθυπουργός πριν και κατά τη διάρκεια της διπλής εκλογικής διαδικασίας του περασμένου Μάϊου και Ιουλίου είχε αναφερθεί στην έννοια του rotation σε επίπεδο προσώπων, αρμοδιοτήτων και θέσεων, το γεγονός ότι επέλεξε να διατηρήσει τον Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη στην θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, αν μη τι άλλο αποτελούσε τιμητικό… παράσημο για τον γεννηθέντα στην Καβάλα υφυπουργό.

Κι αυτό, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιολόγησε

με δεόντως υψηλό βαθμό την αποτελεσματικότητα του κ. Φραγκογιάννη – μεταξύ άλλων – στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την προώθηση των εξαγωγών και την εν γένει ανάπτυξη της χώρας μας στο διεθνές οικονομικό στερέωμα.

Βλέπετε, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας έχει συμβάλει στην αναμόρφωση της δομής της οικονομικής διπλωματίας, καθώς επίσης και στην πλήρη αναδιοργάνωση τόσο του Enterprise Greece (Greece’s Trade and Investment Agency), όσο και του Export Credit Greece.

Ο ίδιος, έχοντας εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον 3 δεκαετιών ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε σημαντικές επιχειρήσεις και ομίλους της χώρας μας, όπως λ.χ. οι Εμπορική Τράπεζα, Interbank, Δέλτα, Όμιλος Βασιλάκη, Ant1, Όμιλος Βιοχάλκο, Vivartia και Όμιλος Chipita και έχοντας διαχειριστεί με επιτυχία αναπτυξιακά έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε όλο τον κόσμο, έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στη διαπραγμάτευση με φορείς της εκάστοτε χώρας επένδυσης. Αποτέλεσμα; Δια μέσω της ενίσχυσης της εν γένει ανάπτυξης και εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, να έχει συμβάλλει σε καταλυτικό βαθμό στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα σημαντική υπεραξία σε κάθε χώρα δραστηριοποίησης.

Παράλληλα, υπό την ηγεσία του έχουν υιοθετηθεί διαδικασίες fast-track, υπηρεσίες one-stop-shop, καθώς επίσης και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων που έχουν συνεισφέρει σε επενδύσεις-ρεκόρ και στη συνολικότερη αλλαγή της εικόνας της χώρας μας στο διεθνές στερέωμα.

Ο Κώστας Φραγκογιάννης έχει αποφοιτήσει από το Βρετανικό Ινστιτούτο Marketing (HND), ενώ στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ, αποκτώντας BS στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και MBA στο International Management και στα Συστήματα Πληροφορικής, από το University of San Francisco.

Επιχειρηματικό άνοιγμα (και) στη Νότιο Κορέα

Όσο για το πλέον πρόσφατο επίτευγμα του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας; Μα, η διοργάνωση της χθεσινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, και πολυμελούς επιχειρηματικής αντιπροσωπείας προερχόμενης από τη Δημοκρατία της Κορέας.

Όπως υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών, καταδείχτηκε πως υπάρχουν πολλά πεδία κοινού ενδιαφέροντος, όπως λ.χ. η «πράσινη» μετάβαση, η απανθρακοποίηση των θαλάσσιων μεταφορών, η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην πολιτική προστασία, η περαιτέρω ψηφιοποίηση των κρατικών υπηρεσιών και η ανάπτυξη του τουρισμού.

Σημειώθηκε ακόμα η δυνατότητα προσέλκυσης επισκεπτών από την Κορέα στην Ελλάδα και απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών, με παράλληλη αξιοποίηση του γεγονότος ότι η Κορέα διαθέτει μία από τις πλέον παραγωγικές ψυχαγωγικές βιομηχανίες στον κόσμο, ενώ από την πλευρά της η χώρα μας προσφέρει μία ιδιαίτερα ελκυστική δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών.

 
Keywords
Αναζητήσεις
joker-o-akros-apotelesmatikos-yfypourgos-exoterikon-gia-tin-oikonomiki-diplomatia-kai-tin-exostrefeia.htm
Τυχαία Θέματα