«Let’s Get Digital»: Workshop από την HP Hellas και το Ίδρυμα Χατζηγάκη

14:20 30/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για τα Κορίτσια στην Τεχνολογία και σε συνδυασμό με την εθελοντική δράση των εργαζομένων της HP, 40 Days of Doing Good, η εταιρεία διοργάνωσε το πρώτο διήμερο workshop “Let’s Get Digital” με την υποστήριξη του Δήμου Κορυδαλλού και με την συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Χατζηγάκη. Στόχος του προγράμματος η εκπαίδευση κοριτσιών 14 έως 17 ετών

με ελάχιστη ή καθόλου γνώση και επαφή με την τεχνολογία. Αποτελεί το πρώτο από μία σειρά workshops επικεντρωμένα στις ψηφιακές δεξιότητες που θα πραγματοποιηθούν με το επόμενο ραντεβού να δίνεται τέλος Μαΐου.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του «Ανοιχτού Ψηφιακού Σχολείου για Όλους», το οποίο λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια προσφέροντας ισότιμη συμμετοχή όλων στην νέα ψηφιακή εποχή, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα δεξιοτήτων πληροφορικής τα οποία διευκολύνουν την καθημερινότητά και παράλληλα συνιστούν εφόδια για την επαγγελματική εξέλιξη και την κοινωνική κινητικότητα.

Ο Νίκος Χρηστάκης, Managing Director της HP Ελλάδος και Κύπρου, δήλωσε για αυτή τη πρωτοβουλία: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φιλοξενηθήκαμε με τους συνεργάτες μας από το Ίδρυμα Χατζηγάκη σε αυτό το εκπαιδευτικό κέντρο. Δύο χρόνια πριν, όταν το εγκαινιάσαμε ελπίζαμε στην επιτυχία του – κάτι που σήμερα αποδεικνύεται. Η συμμετοχή όλων των κοριτσιών από τα σχολεία της περιοχής, μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και αποτελεί κινητήρια δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση σε ποιοτική μάθηση. Για εμάς η εκπαίδευση θεωρείται ένα από τα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα με την τεχνολογία να συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση και ανάπτυξή της. Καθημερινά, ευθυγραμμίζουμε τους πόρους και την τεχνογνωσία μας με πρωτοβουλίες που κάνουν ουσιαστική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων».

H Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, Γενική Γραμματέας στο Δ.Σ. του Ιδρύματος και Υπεύθυνη Επικοινωνίας-Προγραμμάτων, ανέφερε σχετικά: «Πριν από λίγο καιρό καλωσορίσαμε την HP με ιδιαίτερη χαρά. Με συνοδοιπόρους όπως η HP που συναισθάνεται την αναγκαιότητα της άμεσης κινητοποίησης και μοιράζεται την ίδια φιλοσοφία μ’ εμάς για το κοινωνικό έργο με έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση στην ποιοτική, σφαιρική εκπαίδευση, την ενδυνάμωση του περιβαλλοντικού και ψηφιακού αλφαβητισμού και την υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών και παιδιών, μπορούμε να επεκτείνουμε την δράση μας. Το διήμερο workshop το προηγούμενο σαββατοκύριακο απέδειξε ότι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα. Το “Ανοιχτό Ψηφιακό Σχολείο για Όλους” στον Δήμο Κορυδαλλού αποτελεί μία πρωτοβουλία της HP που σίγουρα μπορεί να συμβάλει στην εκπαίδευση ανθρώπων που το χρειάζονται».

Keywords
Αναζητήσεις
lets-get-digital-workshop-apo-tin-hp-hellas-kai-to-idryma-chatzigaki.htm
Τυχαία Θέματα