«Let’s Go» σε τροχιά συμπερίληψης – Όταν η επιχειρηματικότητα κάνει το παραπάνω βήμα

07:01 1/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Με μεγάλη επιτυχία, έντονη συγκίνηση και μηνύματα ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης, πραγματοποιήθηκε ο 19ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» του Junior Achievement (JA) Greece, στις 26 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του Junior Achievement Greece Αργύρης Τζικόπουλος ανακοίνωσε  ότι το ερχόμενο καλοκαίρι

η Ελλάδα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τον Πανευρωπαϊκό Τελικό JA Europe/GEN-E 2025 στην Αθήνα.

Μιλώντας στο Business Voice, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, εξέφρασε τη συγκίνηση του για την εκδήλωση, ενώ τόνισε πως είναι περήφανος για τα παιδιά που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

«Υπάρχει τρομερή συγκίνηση. Το βραβείο φέτος δόθηκε σε ένα ειδικό σχολείο που έφτιαξε εφαρμογή η οποία απευθύνεται σε άτομα που είναι τυφλά, ένα παιχνίδι για τυφλούς. Αυτό δείχνει μια κοινωνία που προοδεύει, που γίνεται πιο ανοικτή, πιο συμπεριληπτική και τελικά πιο συνεκτική.

Η διοργάνωση του JA, μπολιάζει τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα μέσα στη σχολική εκπαίδευση. Είναι ένας φάρος ελπίδας για το μέλλον. Είναι ένα εφαλτήριο για τους μαθητές, προκείμενου να γνωρίσουν πράγματα για τον εαυτό τους τα οποία δεν ήξερα ούτε οι ίδιοι, είναι μια διαδικασία αυτογνωσίας σε ένα ταξίδι στο οποίο μπαίνεις και δεν ξέρεις που μπορείς να καταλήξεις. Μπορεί να φτάσεις σε ένα σημείο που ούτε που το πίστευες. Εμείς ως κυβέρνηση, στεκόμαστε και θα στεκόμαστε στο πλευρό τέτοιων δράσεων που δίνουν ώθηση στα νέα παιδιά».

Η «ανάσα» που δίνουν οι μαθητές

Η Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μιλώντας στο Business Voice στάθηκε στα πολύ όμορφα συναισθήματα που γεννώνται από τέτοιες δράσεις, που δίνουν «ανάσα» και προετοιμάζουν τα παιδιά για το μέλλον εξοπλίζοντας τα με δεξιότητες που σε άλλη περίπτωση ενδεχομένως να μην μπορούσαν να αποκτήσουν.

«Η εκδήλωση αυτή γεννά πολύ όμορφα συναισθήματα. Πολύ μεγάλη ελπίδα, φοβερό ενθουσιασμό. Παρακολουθώ όλες τις δράσεις του JA εδώ και πολλά χρόνια και πλέον είμαι και μέντορας σε ένα ειδικό σχολείο στη Λαμία και βέβαια και σε άλλα σχολεία πέρυσι. Αυτό το οποίο κερδίζουμε, νομίζω ιδιαίτερα αυτοί που το παρακολουθούμε, είναι αυτή η φρεσκάδα… Αυτή η «ανάσα» που δίνουν όλα αυτά τα παιδιά που συμμετέχουν.

Σχολεία εξωστρεφή από όλη την Ελλάδα, χωρίς καμία διάκριση μεταξύ Γενικών και Ειδικών σχολείων, Επαγγελματικών, Ιδιωτικών και Δημόσιων. Μιλάμε δηλαδή για ίσες ευκαιρίες, χαρακτηριστικό όλης της δράσης του JA. 

Δίνει σε όλα τα παιδιά την ευκαιρία να αναμετρηθούν με τις προσδοκίες και ακόμα και τις δυσκολίες που δημιουργούνται, τα όσα αντιμετωπίζουν στην προετοιμασία μια επιχείρησης, η επιτυχία ή αποτυχία και η εξωστρέφεια.

Γεμίζει τα παιδιά με δεξιότητες που πολλές φορές είναι δύσκολο να αποκτηθούν μέσα από ένα ωρολόγιο πρόγραμμα. Δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να νιώσουν πραγματικά πώς είναι να δημιουργείς κάτι από το τίποτα και τα διδάσκει ότι ακόμα και η αποτυχία είναι μέσα στο παιχνίδι, αρκεί να σε πεισμώνει και να σε κάνει να γυρίζεις ακόμα πιο δυνατός».

Ο πρόεδρος του ΔΣ του JA, Αιμίλιος Κυριάκου, έδειξε αρκετά σίγουρος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το 2025 στην Ελλάδα, θέτοντας το «ταβάνι» της.  

«Δόθηκε φέτος, ισχυρότερο από ποτέ, το μήνυμα της συμπερίληψης. Πήραμε πέρυσι την ανώτατη διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη συνέχεια σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εκδήλωση που θα γίνει του χρόνου στην Ελλάδα, θα είναι η καλύτερη που έχει διοργανωθεί στο πλαίσιο του JA».

Τα «τουβλάκια» που έχτισαν την «Let’s Go»

Έχοντας ως επίκεντρο τη δέσμευση για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου κόσμου χωρίς αποκλεισμούς, η οικολογική «επιχείρηση» «Let’s Go» επαναχρησιμοποιεί και μεταποιεί τουβλάκια LEGO, για την κατασκευή πρωτότυπων αξεσουάρ μόδας, τα οποία οι πελάτες μπορούν να εξατομικεύσουν, ενώ ιδιαίτερη θέση κατέχει το TriGO, ένα συμπεριληπτικό επιτραπέζιο παιχνίδι με LEGO που απευθύνεται σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής.

«Let’s Go» και στη «δικαίωση»

Τα μέλη της ομάδας «Let’s Go» ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και δάκρυα χαράς όταν έγινε η ανακοίνωση αλλά και το κοινό δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του βλέποντας τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς με τα κίτρινα παπούτσια να πανηγυρίζουν στην σκηνή και τον μαθητή της Γ’ Λυκείου, Γενικό Διευθυντή της «Let’s Go», Χρήστο Γκανάτσα να λέει με μεγάλο ενθουσιασμό στην νοηματική γλώσσα πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη.

«Σας ευχαριστούμε πολύ, η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη, δεν το περιμέναμε!» είπε ο Χρήστος και τόνισε: «Είμαστε όλοι ίσοι! Είμαστε όλοι άνθρωποι και εάν έχουμε το κατάλληλο πλαίσιο μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα! Η νίκη μας, με τα πρωτότυπα αξεσουάρ μας από τουβλάκια LEGO και το επιτραπέζιο TriGo, είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν άνθρωποι από διαφορετικά υπόβαθρα ενώνονται ώστε να υπηρετήσουν έναν κοινό σκοπό. Μέσω του επιτραπέζιου παιχνιδιού TriGo, όχι μόνο αναδείξαμε την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα της ομάδας μας, αλλά επίσης αποδείξαμε τις τεράστιες δυνατότητες της συνεργασίας χωρίς αποκλεισμούς».

«LET’S GO για έναν πιο δίκαιο κόσμο» αναφώνησε η Καλλιόπη Σιβρή, Κοινωνική Λειτουργός και υποστηρικτής της μαθητικής ομάδας Let’s Go. «Με την TriGo ως φάρο μας, δεσμευόμαστε να καταρρίψουμε τα εμπόδια και να χτίσουμε γέφυρες που συνδέουν ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον όπου η διαφορετικότητα γιορτάζεται και η συμμετοχικότητα είναι ο κανόνας», τόνισε η Κ. Σιβρή.

Την μαθητική «start up» «Let’sGo» αποτελούν οι μαθητές/μαθήτριες: Χρήστος Γκανάτσας – Γενικός Διευθυντής, Σταυρούλα Δόντσιου – Διευθύντρια Παραγωγής, Νίκος Τραγιαννόπουλος – Διευθυντής Πωλήσεων, Σωτηρία Μπέλτσου – Γραμματέας Διεύθυνσης, Λευτέρης Κουκούλης – Διευθυντής Οικονομικών, Ζωή Τσιπλάκη – Διευθύντρια Πληροφοριακών Συστημάτων, Παύλος Πένεβ – Διευθυντής Marketing, Γρηγόρης Κενετσεβλής – Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Μελίνα Σιδηρά – Διευθύντρια Διοίκησης. Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Καλλιόπη Σιβρή – Κοινωνική Λειτουργός, Ιωάννα Φωτιάδου – Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Χριστίνα Παπαευαγγέλου – Χημικός, Όλγα Εμμανουηλίδου – Μαθηματικός, Μαρία Παλπάνη – Φιλόλογος. Ιnspirational Mentor JA Greece: Σπύρος Μαγιάτης, Γεν. Γραμματέας ΔΣ JA Greece, Co-Founder& CTO Workable. Εθελοντής/Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας: Κωνσταντίνος Κάτος, Financial Services Risk Management Consultant ΕΥ

Keywords
Αναζητήσεις
lets-go-se-trochia-syberilipsis--otan-i-epicheirimatikotita-kanei-to-parapano-vima.htm
Τυχαία Θέματα