Mea Culpa από τη Zara για διαφήμιση που ξεσήκωσε ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης

Η γνωστή εταιρία ένδυσης Zara εξέφρασε την λύπη της για την όποια παρανόηση δημιουργήθηκε με την καμπάνια της «The Jacket», που δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις ανάμεσα σε ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης, με τις ακρωτηριασμένες κούκλες και αγάλματα τυλιγμένα στα λευκά.

Πλήθος κόσμου θεώρησε ότι η εταιρία συσχέτισε την προώθηση των ρούχων της με εικόνες νεκρών Παλαιστινίων που καλύπτονται με λευκά σεντόνια. Όπως υπογραμμίζει η εταιρία, η ιδέα για την προώθηση της καμπάνιας είχε συλληφθεί τον Ιούλιο, ενώ

η σχετική φωτογράφηση έγινε τον Σεπτέμβριο και δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους των Παλαιστινίων μετά την έναρξη των βομβαρδισμών από την πλευρά του Ισραήλ.

«Δυστυχώς, ορισμένοι πελάτες αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από τις εικόνες αυτές, που τώρα απομακρύνθηκαν, και είδαν σε αυτές κάτι που δεν έχει σχέση με τις προθέσεις της δημιουργίας τους», αναφέρεται σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της Zara στο Instagram.

Αφού τόνισε πως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες έχουν αφαιρεθεί από την καμπάνια «The Jacket», επισήμανε πως «Η εταιρία μας λυπάται για την παρανόηση και εκφράζουμε τον βαθύ και ειλικρινή σεβασμό μας προς κάθε πλευρά». 

Keywords
Αναζητήσεις
mea-culpa-apo-ti-zara-gia-diafimisi-pou-xesikose-aktivistes-yper-tis-palaistinis.htm
Τυχαία Θέματα