Sniper: Η ΔΕΗ, η οικογένεια Κοκοτού και ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά

07:42 13/7/2023 - Πηγή: Emea.gr
Η Cutting Edge πλατφόρμα της ΔΕΗ με credentials εξ’ Γερμανίας

Σταθερά βήματα προς το μέλλον με την υιοθέτηση κατά το δυνατόν περισσότερο επαγγελματικού προφίλ και περιεχομένου, σε συνάρτηση με εργαλεία που απλοποιούν σημαντικά τμήματα της καθημερινής της λειτουργίας, όπως λ.χ. την πρόβλεψη και βελτιστοποίηση της ζήτησης, πραγματοποιεί η ΔΕΗ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκλήρωσε

ένα πολύμηνο project σε συνεργασία με την Γερμανική Kisters AG, η οποία συμπληρώνει φέτος έξι δεκαετίες δραστηριοποίησης σε ένα ευρύ πλέγμα αντικειμένων με κοινή «ρίζα» το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα: Από την ανάπτυξη λογισμικού που επιτρέπει την βιώσιμη διαχείριση ενέργειας και νερού, μέχρι software προστασίας του περιβάλλοντος και εν γένει ασφάλειας και από την 3D CAD προβολή μέχρι τον σχεδιασμό και την κατασκευή συσκευών μέτρησης για την παρακολούθηση του περιβάλλοντος, αλλά και τις μηχανολογικές υπηρεσίες.

Στην περίπτωση της ΔΕΗ, η Kisters ανέλαβε την εγκατάσταση και λειτουργία μιας προηγμένης πλατφόρμας πρόβλεψης της ζήτησης. Μέσω αυτής, τα στελέχη της εταιρείας θα μπορούν με τον πλέον αναβαθμισμένο όσο και σύγχρονο τεχνολογικά τρόπο να προβλέπουν την ζήτηση ενέργειας σε κάθε στιγμή της ημέρας, προβαίνοντας στις απαιτούμενες κινήσεις βελτιστοποίησης. Μπορούν να υποστηρίξουν διαδικασίες για τη διαχείριση προγραμματισμού και κατανομής των φορτίων ενέργειας, το ολοκληρωμένο live reporting, πλήρη επισκόπηση της αναμενόμενης ζήτησης και των εξελίξεων της αγοράς, την παρακολούθηση ρίσκου και κινδύνου κ.ο.κ. Αποτέλεσμα; Τα στελέχη της ΔΕΗ να έχουν στη διάθεση τους κάθε πληροφορία και δεδομένο προκειμένου να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις, παραμένοντας ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Πως είπατε; Πάνε οι εποχές που μαδούσαν τη μαργαρίτα; Από τη στιγμή που τα ηνία της εταιρείας ανέλαβε ο Γιώργος Στάσσης και έπειτα, η ΔΕΗ δεν έχει την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ σχέση με ότι ήταν κατά τη διάρκεια της 73ετούς ιστορίας, παρουσίας και λειτουργίας της.

Πλέον, η διοικητική ομάδα υπό την καθοδήγηση του νυν Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, έχει θέσει ως απώτερο σκοπό να δομήσει την κορυφαία επιχείρηση «καθαρής» ενέργειας στην εν γένει γεωγραφική περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η λειτουργική κερδοφορία της οποίας εκτιμάται πως θα φτάσει και ενδεχομένως ξεπεράσει το 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος!

Κάτι, που κτίζει με σχέδιο, συνέπεια, επιμονή, υπομονή και γνώση, βήμα-βήμα, μέρα-τη-μέρα.

Το εντυπωσιακά άμεσο bounce back της οικογένειας Κοκοτού!

Θυμάστε πέρυσι την γκρίνια και τον προβληματισμό που είχαν εκφράσει σειρά από τουριστικοί, μα και τοπικοί παράγοντες, που εδρεύουν πρωτίστως στη Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με το γεγονός ότι η στάση που επέλεξε -δικαίως, όσο και ορθώς- η χώρα μας έναντι της Ρωσίας, θα τους… κατέστρεφε τουριστικώς και κατ’ επέκταση οικονομικώς; Μάλιστα, δεδομένης της έντονης Ρωσοφιλίας που επικρατεί στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, πολλοί άφηναν ξεκάθαρα να εννοηθεί πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας «δεν θα έβρισκε την ψήφο της» όταν και εάν στήνονταν οι κάλπες. Η διπλή κάλπη αποτελεί παρελθόν, πλέον, ενώ το κυβερνητικό κόμμα όχι απλά βρήκε, αλλά… παραβρήκε την ψήφο της και στην Βόρεια Ελλάδα. Έστω κι εάν τα ποσοστά αμφιβόλου προέλευσης, άγνωστης χρηματοδότησης και δίχως πολιτικές θέσεις κόμματα ήταν κομματάκι «φουσκωμένα» στην Βόρεια έκφανση της πατρίδας μας.

Όμως, το συγκεκριμένο σχόλιο δεν έχει να κάνει με την πολιτική, αλλά την οικονομία. Επιστροφή στο… Ξανθό γένος, λοιπόν. Μια από τις πλέον αναγνωρισμένες, καθιερωμένες, όσο και δυναμικές εταιρείες παροχής προτάσεων luxury accommodation της χώρας μας, η Elounda SA Hotels and Resorts, η οποία λειτουργεί τα Elounda Peninsula, Porto Elounda και Elounda Mare Hotel, με την εισβολή της Ρωσίας στη Ουκρανία και τις επακόλουθες επιπτώσεις, από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε να έχει απωλέσει το 30% της συνήθους πελατείας της, προερχόμενης από την Ρωσία. Εξαιρετικά εύπορης πελατείας, με απαιτήσεις, αλλά και πρόθυμοι να πληρώσουν αδρά για την ικανοποίηση των αναγκών τους. Ήτοι, πελατείας που δεν αντικαθίσταται από τη μια ημέρα στην άλλη, αλλά αντιθέτως προϋποθέτει πολύ, όσο και targeted προσπάθεια. Πλαισιωμένη από νέες υποδομές, «φρέσκο» περιεχόμενο, ακόμη πιο niche υπηρεσίες και φυσικά -τουλάχιστον- σεβαστού ύψους επενδύσεις.

Η οικογένεια Κοκοτού μαθημένη στα δύσκολα, διαθέτοντας γνώση και εμπειρία, μα πρωτίστως πίστη στις δυνάμεις και τις ικανότητές της, προχώρησε στα απαιτούμενα βήματα, με αποτέλεσμα ήδη από πέρυσι όχι μόνο να έχει καλύψει μέρος της πελατείας που είχε απωλέσει από την Ρωσία, αλλά οι τρεις εγκαταστάσεις της να είναι full booked επί μακρόν, βοηθούντος και των εξαιρετικών καιρικών συνθηκών στην Κρήτη, ακόμη και σε σημαντικά τμήματα της πολυπόθητης επέκτασης της τουριστικής σεζόν, ήτοι λέγε με Απρίλιος και Οκτώβριος.

Η εύκολη λύση είναι να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα. Η δύσκολη, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, να αλλάξουμε και να αγωνιστούμε. Στο τέλος της ημέρας ενίοτε παίρνουμε αυτό που αξίζουμε…

Νέα τιμητικά καθήκοντα για τον Δρ Μπουρλά

Ο Δρ. Αλμπέρτ Μπουρλάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, αναλαμβάνει καθήκοντα νέου Προέδρου του International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Associations (IFPMA), διατελώντας ταυτόχρονα και πρόεδρος της Διευθύνουσας Επιτροπής του IFPMA CEO.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Ενώσεων (IFPMA) εκπροσωπεί περισσότερες από 90 καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρείες και ενώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, που με τη σειρά τους απασχολούν κάτι παραπάνω από 3 εκατομμύρια υπαλλήλους οι οποίοι ερευνούν, ανακαλύπτουν, αναπτύσσουν και εν τέλει παραδίδουν φάρμακα και εμβόλια που προάγουν την παγκόσμια υγεία.

Όπως τόνισε ο Δρ Μπουρλάς: «Σήμερα, ο κλάδος μας προσφέρει επιστημονικές ανακαλύψεις με τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει μερικές από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις για την υγεία. Καθώς βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής στην επιστημονική καινοτομία, δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη των συνεργασιών μας μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων στον τομέα της υγείας, ώστε οι ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο να είναι σε θέση να επωφεληθούν από την επόμενη γενιά φαρμάκων και εμβολίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα