Sniper: Η Σαρακοστή, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο 50άρης του ΟΠΑΠ, η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ και τα βήματα της γκέισας…

07:49 3/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Πτώση 2% ή μεγαλύτερη πριν από τη χθεσινή, σημειώθηκε μόνον μία φορά φέτος. Ήταν στις 11 Μαρτίου και ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 2,51%.

Αντίθετα πέρυσι, ο Οκτώβριος και ειδικά ο Σεπτέμβριος ήταν έντονοι μήνες και είχαν αρκετές συνεδριάσεις με μεγάλη πτώση, από 2% και πάνω. Στις 9 Οκτωβρίου ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 2,26%. Ήταν η τελευταία μεγάλη πτώση τιμών της αγοράς πέρυσι. Είχε προηγηθεί και πτώση 1,96% στις 3 Οκτωβρίου.

Τον Σεπτέμβριο του 2023,  η αγορά υποχώρησε τρεις φορές περισσότερο από 2% και μία φορά στις 19 Σεπτεμβρίου με πτώση 1,91%.

Φέτος

η αγορά ανέβαινε σιγά-σιγά και προσεκτικά, με τα βήματα της γκέισας. Όλο αυτό το σημειωτόν έχτισε μία προοδευτικότητα και απέτρεψε και μεγάλες πτώσεις, αλλά απέτρεψε επίσης και τη δημιουργία ορμητικότητας και δυναμισμού. Οπότε μοιραία θα ερχόταν και η απώλεια στήριξης, καθώς δεν υπήρχαν ειδήσεις που θα λειτουργούσαν ως καύσιμο.

Από την άλλη όμως οι ρευστοποιήσεις έχουν εφοδιάσει με μεγάλη ρευστότητα και τους Έλληνες παίκτες, οπότε είναι θέμα των αγοραστών να ελέγξουν την αγορά που έχει διαμορφωθεί στα μέτρα τους. Το μεσοχρόνιο σενάριο δεν έχει αλλάξει, η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μόλις αντιστραφεί ο κύκλος των επιτοκίων και ξεκινήσουν οι μειώσεις. Αλλά η χρονιά φάνηκε από την αρχή ότι θα έχει διακυμάνσεις και εμπόδια.

Στις 25 Απριλίου συγκαλείται η Γενική Συνέλευση Μετόχων του ΟΠΑΠ, που θα εγκρίνει αποτελέσματα και το μέρισμα και την επιστροφή ποσού 92,5 εκατ. ευρώ στους μετόχους. Η μετοχή τελευταία, μεταξύ 16,3 και 16,7 ευρώ δίνει μάχη και αναιρεί με την κίνηση της, πότε το καθοδικό και πότε το ανοδικό σήμα, περιστρεφόμενη γύρω από τον κινητό μέσο των 50 ημερών.

Δυσάρεστο ότι απομακρύνθηκε από τα υψηλά όπου αντιμετώπισε πωλήσεις και πάνω από τα 17,2 ευρώ. Το γεγονός ότι βγήκαν πωλήσεις παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα, τα πλούσια μερίσματα και τον αμυντικό χαρακτήρα της, προβληματίζει.

Ο Παπουτσάνης είναι από τις εταιρείες που κάνουν αγορές ιδίων. Η εταιρεία έβγαλε με τη σειρά της πολύ καλά αποτελέσματα, αρέσει στους παραδοσιακούς μετόχους της τους οποίους αντιμετωπίζει με σεβασμό και φροντίζει να ικανοποιεί με μερίσματα. Η εταιρεία κινείται στα υψηλά τους έτους μετά από μετρημένο αλλά πολύ θετικό κλείσιμο χθες.  

Μετά τις τελευταίες αγορές ιδίων, κατέχει συνολικά 201.652 ίδιες μετοχές, δηλαδή περίπου το 0,74% του συνόλου των μετοχών. Η εταιρία θέλει να διανείμει μέρισμα 0,04 ευρώ ανά μετοχή.

Η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ είχε εξαιρετικά αποτελέσματα επίσης και αύξησε όλα τα μεγέθη της. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της έφθασαν τα 2,2 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 55%. Σε επίπεδο εταιρίεας,  τα κέρδη 2,133 εκατ. ευρώ ήταν οκτώ φορές και πλέον πάνω από τα περυσινά. Η κεφαλαιοποίηση είναι στα 23,38 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η αύξηση των πωλήσεων της εταιρίας ήρθε κυρίως από τις εξαγωγές που σημείωσαν άνοδο 16%.

Γιοφύρι της Άρτας είχε γίνει η Εγνατία για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και να που με ένα σμπάρο χτύπησε δύο τρυγόνια, καθώς άνοιξε ο δρόμος και για την Αττική Οδό και το ΒΟΑΚ.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-i-sarakosti-i-gek-terna-o-50aris-tou-opap-i-evrofarma-kai-ta-vimata-tis-gkeisas.htm
Τυχαία Θέματα