Αλλαγή τιμολογίου στο ρεύμα από το κινητό

13:32 12/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να απλοποιήσει την επιλογή πολιτών για τα τιμολόγια ρεύματος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», Ο Δ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι «ήδη με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος δουλεύουμε στη διαδικασία του να μπορεί αυτή η αλλαγή να γίνεται με ένα μήνυμα στο wallet εφόσον πατήσει “ναι” ο ενδιαφερόμενος. Όπως ακριβώς πριν από περίπου 1,5 μήνα λέγαμε για το myAuto, πακέτο που ήδη μπήκε στο wallet μας και ήδη πάνω από 100 χιλιάδες αυτοκίνητα έχουν “κατεβεί” στα κινητά».

Παράλληλα,

αναφέρθηκε στον ψηφιακό βοηθό του gov.gr, επισημαίνοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα θα είναι και πολύγλωσσος και πρόσθεσε πως θα βοηθήσει σημαντικά σε τους πολίτες στη σχέση τους με τη δημόσια διοίκηση.

«Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται να αλλάξει τελείως την ελληνική δημόσια διοίκηση και το gov.gr. Το gov.gr δηλαδή όπως το ξέραμε το να μπαίνουμε και να κλικάρουμε και να πάμε παρακάτω τελειώνει, πλέον όλο αυτό γίνεται με τελείως φυσική γλώσσα. Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε το bot να κάνει πράγματα για εμάς. Για παράδειγμα ρωτάς για νέα ταυτότητα, σου απαντάει τι χρειάζεται, το επόμενο βήμα είναι να πεις «κλείσε μου ραντεβού». Στην ουσία πλέον να αρχίσει να κάνει πράγματα για εμάς του στυλ “κατέβασέ το Ε9 του 2015”.

Άρα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του ’24 θα αρχίσει να κάνει τα πρώτα πράγματα η τεχνητή νοημοσύνη για εμάς. Θα ξεκινήσουμε από τα πιο συνηθισμένα και τα πιο δημοφιλή, πράγματα που ζητάνε οι πολίτες από τη δημόσια διοίκηση και θα αρχίσουμε σιγά σιγά πλέον τον ψηφιακό μας βοηθό του gov.gr όντως να κάνει δουλειές για εμάς και όχι απλά να μας ενημερώνει για κρίσιμα ζητήματα του δημοσίου».

Ο Δ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι το wallet θα αποτελεί το μοναδικό μέσο που θα συνδιαλέγονται οι πολίτες με το Δημόσιο και υπογράμμισε ότι στο wallet αναμένεται να προστεθούν και οι επαγγελματικές ιδιότητες καθώς «ζητάμε από τους επαγγελματικούς φορείς να μας ανοίξουν τα μητρώα τους για να αρχίσουμε να περνάμε όλες αυτές τις διαδικασίες», προσθέτοντας ότι το διαβατήριο για να μπει στο wallet πρέπει να υπάρξει πρώτα μια κοινή ευρωπαϊκή πλατφόρμα.

Keywords
Αναζητήσεις
allagi-timologiou-sto-revma-apo-to-kinito.htm
Τυχαία Θέματα