Ανοδικής συνεδρίασης αντίδραση που άργησε, για το Χρηματιστήριο Αθηνών

22:55 5/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Άργησε να ξυπνήσει αλλά έβγαλε την ανοδική αντίδραση η αγορά την Παρασκευή, αφού πρώτα και πάλι βιάστηκε ιδιαίτερα να «παραβιάσει» ακόμα και τις 1.370 μονάδες. Στη συνέχεια οι αγοραστές «σκούπισαν» την προσφορά των μικροεπενδυτών, ενώ οι δυνητικοί μεγάλοι πωλητές με υπόλοιπο πωλήσεων αγνώστου μεγέθους, δεν ήθελαν επ’ ουδενί να ρευστοποιήσουν σε αυτά τα επίπεδα τιμών. Αν και έκλεισε οριακά αρνητικά ήταν ανοδική συνεδρίαση αντίδρασης που άργησε..

Και πως αλλιώς αφού φθάσαμε στις παρυφές των 1.360 μονάδων; Η

ισορροπία βρέθηκε χαμηλότερα και η αγορά επανήλθε πάνω από τις 1.380 μονάδες, αν και όχι με θετικό κλείσιμο, καθώς ενεργοποιήθηκαν πωλήσεις αμετανόητων στη λήξη της συνεδρίασης, που ανέκοψαν τη φόρα σε ορισμένους τίτλους οι οποίοι επηρεάζουν
τους δείκτες.

Στο μεταξύ οι αγορές στην Ευρώπη που δεν είχαν «βιαστεί», εκτέλεσαν την Παρασκευή τη διόρθωσή τους υπακούοντας στη μεγάλη πτώση της Wall Street την ώρα που οι αγορές στην Νέα Υόρκη άνοιγαν ανοδικά, όπως άλλωστε αναμενόταν. Δεν θα παραδοθούν εύκολα σε διόρθωση.

Το ΧΑ παραμένει μία δύσπιστη, ευμετάβλητη αγορά, που αντιδρά υπερβολικά και ένα τμήμα της είναι αιωνίως απείθαρχο και αναζητά απίθανες ευκαιρίες αν και το μεγαλύτερο τμήμα της είναι πλέον οι επαγγελματίες Έλληνες και ξένοι και οι ικανότεροι ιδιώτες επενδυτές, που όμως ενίοτε πατάνε γρήγορα τη σκανδάλη και προς τις δύο κατευθύνσεις, παρασυρόμενοι από τους απείθαρχους και τις «φωτοβολίδες» που δημιουργούν. Η αγορά βιάστηκε πολύ να «παραβιάσει» τις 1.380 μονάδες προς τα κάτω, αλλά το χαμηλό των 1.364.08 μονάδων, είναι πολύ μεγάλη υπερβολή.

Την Παρασκευή πάντως οι πρώτες πωλήσεις βιαστικών μικροεπενδυτών τέλειωσαν στις 11:30 και μετά άρχισε η αντίδραση που κορυφώθηκε στη λήξη της συνεδρίασης, ουσιαστικά στα υψηλά της ημέρας. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.383.45 μονάδες με πτώση 0,21% και με αψιμαχίες στις δημοπρασίες. Ο δείκτης FTSE με μεγάλη διακύμανση βρέθηκε από τα χαμηλά 3.280.84 μονάδων στις 3.328,6 μονάδες με πτώση 0,22%, ενώ FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 2.287.1 μονάδες με πτώση 0,44%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 1.164.69 μονάδες με πτώση 0,25% και ανάλογη πορεία. Ο ΟΤΕ, η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα, η Motor Oil και η Helleniq Energy, πρωταγωνίστησαν και σήκωσαν την αγορά στις πλάτες τους. Εξαιρετική εικόνα για μία φορά ο ΟΤΕ και πολύ δυνατή η Εθνική και η Πειραιώς παρά τις αψιμαχίες στη δημοπρασία. Αιφνιδίασε τους πτωτικούς φαίνεται.

«Παραπάτησε» ο ΟΠΑΠ και δέχθηκε και πωλήσεις στη λήξη, επιχείρησαν να φρενάρουν και την Alpha Bank, ενώ παρά το μείον η Eurobank δεν άφησε σκιές στην ανοδική πορεία τους προς το θετικό πρόσημο. Δεν πρόφθασε όμως. Παρά την Πτώση η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παραμένει συμπαγής. Συνολικά 38 μετοχές έκλεισαν ανοδικά και 74 πτωτικά. Ο τζίρος σαφώς μικρότερος από άλλες συνεδριάσεις στα παρόντα επίπεδα τιμών. Οι συναλλαγές έφθασαν στα 104 εκατ. ευρώ με πακέτα περίπου 10 εκατ. ευρώ, τα μεγαλύτερα σε Εθνική και Πειραιώς.

Keywords
Αναζητήσεις
anodikis-synedriasis-antidrasi-pou-argise-gia-to-chrimatistirio-athinon.htm
Τυχαία Θέματα