Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ η Αθήνα την Τετάρτη

16:42 26/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της Τετάρτης, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και άμεσες προσλήψεις προσωπικού, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ την  αναμένεται να κινηθούν από τις

09:00 έως τις 21:00. Οι εργαζόμενοι στα ταξί προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

Τα σωματεία τα οποία συμμετέχουν στην απεργία είναι:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ & ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΣΤΑΣΥ (Σ.Ε.Τ.)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σ.Η.Ε.Κ.)ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ – ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Η.Τ.Α.)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (Σ.Η.Α.Μ.)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (Σ.Ε.Κ.Ε.Λ.Μ.Α.)

Όπως αναφέρουν τα σωματεία στο κοινό ανακοινωθέν τους, η απεργία αποφασίστηκε ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών.

«Εμείς, που εργαζόμαστε καθημερινά για ασφαλή μέσα σταθερής τροχιάς, το φωνάζαμε και το φωνάζουμε ότι πάνω απ’ όλα προέχει η ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των εργαζόμενων στα μέσα, δίχως καμία “έκπτωση”. Για την οικογένεια των σιδηροδρομικών, η απεργία της 28ης του Φλεβάρη είναι μέρα μνήμης για τους 57 συνανθρώπους μας και ημέρα αγώνα για έναν καλύτερο και ασφαλή σιδηρόδρομο σε όλα τα μέσα, όπως ακριβώς αξίζει σε όλους μας».

Τα σωματεία εργαζομένων διεκδικούν:

Άμεσες προσλήψεις προσωπικούΝέο και σύγχρονο τροχαίο υλικόΣυνεχή βελτίωση όλων των υπαρχόντων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείαςΣυνεχή επανεκπαίδευση όλων των εργαζομένωνΤην ασφάλεια των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρουςΤοποθέτηση σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας στο εθνικό και περιαστικό δίκτυοΤην αναθεώρηση ή την έκδοση Διαδικασιών Λειτουργίας και ΣυντήρησηςΈνταξη του προσωπικού λειτουργίας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα
Keywords
Αναζητήσεις
choris-metro-isap-kai-tram-i-athina-tin-tetarti.htm
Τυχαία Θέματα