Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Χρονοπούλου

14:35 6/10/2023 - Πηγή: Emea.gr

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η γνωστή ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη, ύστερα από το ατύχημα που είχε μέσα στο σπίτι της στην Παιανία, το απόγευμα της Κυριακής.

Η Μαίρη Χρονοπούλου γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1933 και κατά τις δεκαετίες του 60 και 70 αναδείχθηκε ως μία από τις μεγαλύτερες, δημοφιλείς και αγαπητές ηθοποιούς της γενιάς της. Μεσουράνησε στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου κρατώντας πρωταγωνιστικούς ρόλους που άφησαν εποχή, τραγουδώντας και χορεύοντας, αλλά και φορώντας iconic ρούχα

που έγραψαν τη δική τους ιστορία, όπως το μαύρο φόρεμα με τη “μαχαιριά” με το οποίο τραγούδησε το κομμάτι “Του αγοριού απέναντι” για τα μάτια του Φαίδωνα Γεωργούλη.

Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και από το 1957 ξεκίνησε να εμφανίζεται σε παραστάσεις όπως στο Θέατρο Ακροπόλ σε έργα των Σακελλάριου-Γιανακόπουλου «Η Κυρία» και «Ρομάντζο μιας Καμαριέρας». Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο έγινε το 1954 όπου είχε ένα πολύ μικρό πέρασμα στην ταινία «Χαρούμενο Ξεκίνημα» του Ντίνου Δημόπουλου, παραγωγής Φίνος Φιλμ κι η ίδια ήταν ακόμη φοιτήτρια στο Εθνικό Θέατρο.

Keywords
Αναζητήσεις
efyge-apo-ti-zoi-i-mairi-chronopoulou.htm
Τυχαία Θέματα